Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Πιθανόν αναπόφευκτη εξέλιξη η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, λέει η κυβέρνηση

 

 

Δεν μπορεί να συνεχιστεί να υπάρχουν δύο απόψεις που συγκρούονται σε κυβερνητικό επίπεδο, εκτίμησε η κυβερνητική εκπρόσωπος 

Πιθανόν να είναι και αναπόφευκτο το «διαζύγιο» στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.



Όπως είπε χαρακτηριστικά «αν σήμερα εξακολουθήσουν να υπάρχουν δύο απόψεις που συγκρούονται σε κυβερνητικό επίπεδο δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι αυτό».

Μια ημέρα μετά την επίθεση Τσίπρα σε Λαφαζάνη και Βαρουφάκη η κυρία Γεροβασίλη ανέφερε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha ότι «το να ακούγονται φωνές με προχειρότητα χωρίς υλοποιήσιμη αντιπρόταση, προφανώς δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Ο πρωθυπουργός έχει μιλήσει ανοιχτά για το σχέδιο με το οποίο διαπραγματεύτηκε ο ίδιος».

Τσίπρας προς αμφισβητίες: Μην κρύβεστε πίσω από την υπογραφή μου


Οι δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου γίνονται μόλις λίγες ώρες μετά την σκληρή επίθεση του Αλέξη Τσίπρα εναντίον του Γιάνη Βαρουφάκη, του Παναγιώτη Λαφαζάνη και όσων διαφωνούν με την ακολουθούμενη πολιτική και την απόφαση της κυβέρνησης να συμβιβαστεί με τους Ευρωπαίους. «Αν κάποιοι πιστεύουν ότι το εναλλακτικό αριστερό σχέδιο είναι το Σχέδιο Σόιμπλε, η αρπαγή του στοκ των χαρτονομισμάτων της ΕΚΤ ή το να δίνουμε στους συνταξιούχους χαρτάκια «IOU» αντί για συντάξεις, ας βγουν να το εξηγήσουν στον ελληνικό λαό» επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας αποδομώντας τις απόψεις των μέχρι πρότινος στενών συνεργατών του στα υπουργεία Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και Οικονομικών ότι ο λαός θα μπορούσε να επιβιώσει κάνοντας... έφοδο στα διαθέσιμα της Τραπέζης της Ελλάδος, εκδίδοντας IOU's αντί για συντάξεις ή εξυπηρετώντας τον σχεδιασμό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που θέλει να εξωθήσει την Ελλάδα σε προσωρινή αποχώρηση από το ευρώ.

Με ξεκάθαρο τρόπο ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αμφισβητίες που έχουν συσπειρωθεί γύρω από τους κυρίους Λαφαζάνη και Βαρουφάκη «να μην κρύβονται πίσω από την ασφάλεια της δικής μου υπογραφής», ζητώντας τους στην ουσία να εμφανίσουν την εναλλακτική τους πρόταση στο λαό, προφανώς και με δική τους, διακριτή, πολιτική έκφραση.

«Έχω πλήρη επίγνωση ότι ανέλαβα την ευθύνη ενός δύσκολου συμβιβασμού. Ενός συμβιβασμού, όμως, που μας κρατά ζωντανούς να συνεχίζουμε να παλεύουμε» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας, εξηγώντας ότι η επιλογή που έκανε ήταν η μοναδική εναλλακτική λύση που θα μπορούσε να κρατήσει την χώρα ζωντανή.

Τι είπε η Γεροβασίλη για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών

Όσον αφορά το ενδεχόμενο εκλογών η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη είπε ότι «ενδεχομένως όταν χρειαστεί να πάμε σε εκλογές» προσθέτοντας, ωστόσο, ότι αυτή τη στιγμή προέχει η επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου