Τρίτη, 21 Ιουλίου 2015

Κωνσταντοπούλου: Στην Ελλάδα γίνεται «πραξικόπημα» που δεν πρέπει να ολοκληρωθεί«Από τις 13 Ιουνίου αμφισβητείται η δημοκρατία στη χώρα μας»


Η Πρόεδρος της Βουλής προαναγγέλλει μάλιστα κινήσεις για την εμπόδιση αυτού του «πραξικοπήματος»

Για πραξικόπημα, στραγγαλισμό της δημοκρατίας και αμφισβήτηση του αυτεξούσιου της Βουλής έκανε λόγο η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου με αφορμή το περιεχόμενο της νέας συμφωνίας κυβέρνησης – «θεσμών» αλλά και της διαδικασίας ψήφισης των προαπαιτούμενων μέτρων.Η Πρόεδρος της Βουλής προαναγγέλλει μάλιστα κινήσεις για την εμπόδιση αυτού του «πραξικοπήματος».

«Το γεγονός ότι η διεθνής κοινή γνώμη εξεγέρθηκε  τη νύχτα της 12 κ ξημερώματα 13ης Ιουλίου (σ.σ. Σύνοδος Κορυφής)  και έκανε το γύρο του κόσμου το σύνθημα : «Αυτό είναι ένα πραξικόπημα», πρέπει όλους να μας θέσει προ των ευθυνών μας να μην αφήσουμε αυτό το πραξικόπημα να ολοκληρωθεί. Γιατί αν ολοκληρωθεί θα επαναληφθεί. Και αν επαναληφθεί θα γίνει κανόνας στην Ευρώπη και πέραν αυτής» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας  στη 10η Γενική Συνέλευση της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.ΔΕ.Ε.). Η ίδια υποστήριξε πως  «Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε καθεστώς στραγγαλισμού της δημοκρατικής λειτουργίας. Το Κοινοβούλιο καλείται από τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας να νομοθετεί καθ΄ υπαγόρευση της εκτελεστικής εξουσίας και μάλιστα της Συνόδου των Ηγετών της ευρωπαϊκής νομισματικής ένωσης» και πρόσθεσε πως «αμφισβητείται η δημοκρατία στη χώρα μας, αμφισβητείται το αυτεξούσιο του Κοινοβουλίου».


Παραδέχθηκε τέλος πως οι βουλευτές καλούνται να ψηφίσουν χωρίς να έχουν μελετήσει τις προωθούμενες διατάξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου