Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Τσακαλώτος, Δραγασάκης και Σταθάκης φαβορί για τη θέση Βαρουφάκη



Ποιος θα είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών

Οι πληροφορίες των ξένων δημοσιογράφων φέρνουν στο υπουργείο τον Ευκλείδη Τσακαλώτο

Με αγωνία αναμένεται το όνομα του αντικαταστάτη του Γιάνη Βαρουφάκη, το οποίο θα ανακοινωθεί επισήμως από την κυβέρνηση με το πέρας του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών.


Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρώτη επιλογή του κ. Τσίπρα είναι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Την είδηση αυτή μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές, ενώ αναμεταδίδουν πολλοί δημοσιογράφοι διεθνών μέσων, αναγνωρίζοντας πως ο κύριος Τσακαλώτος είναι ένα πρόσωπο χαμηλών τόνων, με βαθιές γνώσεις του αντικειμένου και με πολλούς φίλους στην ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή. Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο διάστημα, ειδικά αφότου είχε «χρηστεί» από τον πρωθυπουργό στη θέση του επικεφαλής της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης της Ελλάδας, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ήταν παρών σε όλες τις συναντήσεις με τους εκπροσώπους των θεσμών, ενώ παραβρέθηκε και στις τελευταίες συνεδριάσεις του Eurogroup, συνοδεύοντας τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Εναλλακτικές θεωρούνται επίσης ο Γιάννης Δραγασάκης, αλλά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης φέρεται να μην επιθυμεί και τόσο πολύ το ρόλο, αλλά και ο Γιώργος Σταθάκης, η επιλογή του οποίου θα προκαλούσε καραμπόλες και πιθανόν ένα μίνι ανασχηματισμό, καθώς θα μετακινούνταν από το νευραλγικό πόστο του υπουργού Ανάπτυξης.

Ο κύριος Σταθάκης πάντως, προσήλθε κανονικά το πρωί στο υπουργείο του, δηλώνοντας πως «η κυβέρνηση θα ανταποκριθεί με αίσθημα ευθύνης» στην ετυμηγορία του ελληνικού λαού, αλλά και πως «είναι μια μεγάλη ημέρα για τον ελληνικό λαό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου