Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ: Ότι κι αν ψηφίσεις το κούρεμα και τα Capital Controls θα μείνουν



Τελικά μετά από 5 μήνες διαπραγματεύσεων επετεύχθη αυτό που ήθελαν οι δανειστές. Μια δεύτερη εσωτερική υποτίμηση εντός ευρώ.

Η πρώτη εσωτερική υποτίμηση έγινε με το 1ο και το 2ο μνημόνιο. Μειώθηκε το ΑΕΠ κατά 25% και κατακρημνίστηκε η αγοραστική δυνατότητα του Έλληνα. Οι μισθοί έπεσαν στα 580 και οι συντάξεις οδεύουν με μαθηματική ακρίβεια στα 360.
Όμως οι δανειστές βλέποντας ότι το πρόγραμμά τους όχι μόνο δεν έφερε ανάπτυξη αλλά αντίθετα βύθισε στην ύφεση την κοινωνία και αύξησε το χρέος ακόμα περισσότερο, αποφάσισαν να επιβάλλουν νέα δημοσιονομικά μέτρα.
Ο Σαμαράς αρνήθηκε να τα εφαρμόσει, όπως και ο Τσίπρας. Τελικά οι δανειστές επέβαλαν την εσωτερική υποτίμηση όχι δια της ευθείας οδού,αλλά δια της τεθλασμένης. Πώς;
Επιβάλλοντας σε πρώτο χρόνο τα Capital Controls και σε δεύτερο χρόνο το κούρεμα καταθέσεων.
Και επειδή τα συστημικά μέσα ενημέρωσης δεν πρόκειται να σας πουν ποτέ την αλήθεια, το κούρεμα καταθέσεων δεν θα επιβαρύνει τους έχοντες και κατέχοντες, αλλά τους μισθωτούς.
Και για να εξηγούμαστε! Ακόμα κι αν το κούρεμα δεν επιβληθεί σε χαμηλά ποσά των 8.000 ή των 10.000 ευρώ και επιβληθεί σε καταθέσεις πάνω των 100.000 ευρώ η πραγματικότητα έχει ως εξής:
Καταθέσεις πάνω από 100.000 ευρώ αυτή τη στιγμή δεν έχει κανένας ιδιώτης στην Ελλάδα. Τέτοια ποσά υπάρχουν μόνον ως ταμειακά διαθέσιμα μεγάλων εταιριών και πολυεθνικών τα οποία οι εταιρίες αυτές χρησιμοποιούν για να καλύπτουν τα λειτουργικά τους έξοδα και τις μισθοδοσίες των εργαζομένων.
Αν λοιπόν επιβληθεί κούρεμα σε αυτά τα ποσά ουσιαστικά θα κουρευτούν οι μισθοί των εργαζομένων. Όπως είναι φυσικό οι επιχειρηματίες με τη σειρά τους θα μετακυλήσουν το κούρεμα στη μισθοδοσία.
Αν για παράδειγμα μια πολυεθνική έχει στην τράπεζα ποσό 1 εκατομμυρίου ευρώ για να πληρώνει τους μισθούς, σε ενδεχόμενο κούρεμα 30% θα ζητήσει αυτομάτως μείωση μισθών ή θα προχωρήσει σε απολύσεις. Αυτά για να μην κοροϊδεύουμε τον κόσμο. Συνεπώς όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ο Σόιμπλε είναι νικητής. Τα υπόλοιπα περί επαναστάσεων είναι για το θεαθήναι. Άρτος και θεάματα για το λαουτζίκο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου