Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2015

Κακοκαιρία και σήμερα - Πότε εξασθενούν τα φαινόμεναΒροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται για σήμερα στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από το βράδυ. Οι άνεμοι πνέουν από νότιες διευθύνσεις πρόσκαιρα 8 μποφόρ στο Αιγαίο, ενώ ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα ανατολικά και νότια.

 Στην  Αττική  ,νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα. Οι άνεμοι πνέου νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

 Στη  Θεσσαλονίκη  ,νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων το απόγευμα. Οι άνεμοιανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στο Θερμαϊκό πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς. Η θερμοκρασία από 19 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

 Στη  Μακεδονία, Θράκη  , νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά αρχικά στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και βαθμιαία στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ από τα δυτικά. Οι άνεμοι πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς. Η θερμοκρασία από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη
 Στα  νησιά Ιονίου, Ήπειρο, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησο  , προβέπονταινεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά αλλά από το βράδυ βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.Στη  Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος,  νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και στα ανατολικά και νότια 7 μποφόρ.Θερμοκρασια: από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.Στις  Κυκλάδες, Κρήτη  , αναμένονταιαυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στις Κυκλάδες όπου θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.Στα  νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα,  αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στις βορειότερες περιοχές όπου θα εκδηλωθούν καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 και στα βόρεια πρόσκαιρα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.Για  αύριο Δευτέρα  στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και ταΔωδεκάνησα προβλέπεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

 Μετά το μεσημέρι βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και μέχρι το βράδυ στα δυτικά θα σταματήσουν.

 Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα ανατολικά.

 Οι άνεμοι στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και από το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί 6 και τη νύχτα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου