Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Τι αλλάζει από αύριο στo Facebook - Τι γίνεται με το «επικίνδυνο»... "Δεν μου αρέσει"



Αναστάτωση επικρατεί τον τελευταίο καιρό αναφορικά με τις νέες λειτουργίες που αναμένεται να προστεθούν στο Facebook και κατά πόσο θα περιλαμβάνει επιλογή "Dislike", ήτοι "Δεν μου Αρέσει".

Η νέα πλατφόρμα θα ονομάζεται «Reactions», και θα δείχνει μέσω emojis την κατάσταση του χρήστη που περιλαμβάνει χαρά, λύπη, αγάπη, έκπληξη, γέλιο, θυμό και φυσικά το πάντα απαραίτητο like.

Παρά το γεγονός ότι η ενσωμάτωση αυτής της δυνατότητας είναι μια σημαντική αλλαγή στο μέχρι τώρα καθεστώς του Facebook και την... «δικτατορία» του like (που εμφανίστηκε το 2009) οι περισσότεροι χρήστες παραπονιούνται ήδη για την καθυστέρηση του dislike που τόσο συζητήθηκε τον προηγούμενο διάστημα.
Το οποίο συνδυάζουν με την αναποφασιστικότητα του Ζούκερμπεργκ στο να προσθέσει ένα «αρνητικό» πνεύμα στο site του, καθώς πέρα από την «καθώς πρέπει» φιλοσοφία του διακυβεύονται και πολλά χρήματα σε ότι αφορά τις διαφημίσεις από τις εταιρίες που προωθούνται μέσα από το Facebook.
Πότε αναμένονται
Σύμφωνα με πληροφροίες, η πρώτη εφαρμογή των νέων ηθών του Facebook θα γίνει στην Ιρλανδία και την Ισπανία από αύριο Παρασκευή 9 Οκτωβρίου, με στόχο την επέκτασή τους αργότερα μέσα στην χρονιά -και ανάλογα την αποδοχή από το κοινό- σε όλον τον κόσμο.
Η ενσωμάτωση ενός εικονιδίου από τα διαθέσιμα θα γίνεται με το παρατεταμένο πάτημα του like, και μέσω ενός νέου μενού που θα εμφανίζεται, θα μπορεί κανείς να κάνει την επιλογή του «συναισθήματος» που τον αντιπροσωπεύει εκείνη την στιγμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου