Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2015

Πούτιν προς Τουρκία: Θα μετανιώσετε! Αιχμές και κατά της Δύσης: Μη χρησιμοποιείτε τους τρομοκράτες όπως και όταν σας βολεύει
- Η Τουρκία θα μετανιώσει περισσότερο από μια φορές την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στην ετήσια ομιλία του.
- Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ εκείνους που χτύπησαν πισώπλατα τους πιλότους μας, διεμήνυσε
- Η βοήθεια της Άγκυρας στους τζιχαντιστές δεν θα περάσει έτσι, τόνισε ο πρόεδρος της Ρωσίας.
- Κατηγόρησε τη Δύση πως παίζει σε διπλό ταμπλό και χρησιμοποιεί τους τρομοκράτες ανάλογα με τις ανάγκες της.
- Δεν μπορούμε να νικήσουμε τη διεθνή τρομοκρατία με ανοιχτά σύνορα, είπε.


Η ετήσια ομιλία του προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν για την κατάσταση του Έθνους ήταν δεδομένο πως θα χρησιμοποιούνταν από τον Ρώσο πρόεδρο ως ακόμη ένα βήμα να στείλει ηχηρά μηνύματα προς την Τουρκία, μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού Su-24 από τουρκικά F-16 στα σύνορα με τη Συρία.

Πριν ξεκινήσει την ομιλία του ο Πούτιν τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των Ρώσων στρατιωτών που έχουν σκοτωθεί. Και αμέσως μετά, ο Ρώσος πρόεδρος μπήκε... κατευθείαν στο ψητό, μιλώντας για τη διεθνή τρομοκρατία και χαρακτηρίζοντας το Ιράκ, τη Συρία και τη Λιβύη «περιοχές αναρχίας, που απειλούν όλο τον κόσμο.

«Είναι αδύνατον να νικήσουμε τη διεθνή τρομοκρατία, ειδικά όταν τα σύνορα είναι ανοιχτά» είπε ο Πούτιν και αναφερόμενος στην Τουρκία διεμήνυσε πως η Άγκυρα θα μετανιώσει «περισσότερο από μια φορές» την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού και σημείωσε με έμφαση ότι η Μόσχα δεν θα αγνοήσει τη βοήθεια της Τουρκίας στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Η Ρωσία "δεν θα ξεχάσει ποτέ (...) θα μετανιώσουν γι’ αυτό που έκαναν", διεμήνυσε και πρόσθεσε: "Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ...εκείνους που χτύπησαν πισώπλατα του πιλότους μας... Δεν καταλαβαίνω γιατί το έκαναν. Μόνο ο Αλλάχ το ξέρει. Θα μετανιώσουν για ό,τι έκαναν". Και απείλησε με νέες κυρώσεις την Άγκυρα.

"Δεν έχουμε την πρόθεση να προχωρήσουμε σε απειλές ανάληψης στρατιωτικής δράσης (...) αλλά οποιοσδήποτε θεωρεί ότι έχοντας διαπράξει αυτό το φοβερό έγκλημα, τη δολοφονία των ανθρώπων μας, θα γλιτώσει με κάποια μέτρα για τις ντομάτες του ή κάποιους περιορισμούς σε κατασκευαστικά έργα ή άλλους τομείς, πλανάται οικτρά", είπε οργισμένα. Και για άλλη μια φορά έκανε σαφές πως έχει βάλει... σκοπό να ρίξει τον Ρετζέτ Ταγίπ Ερντογάν από την εξουσία.

Αλλά η ομιλία του Πούτιν δεν είχε αιχμές μόνο για την Τουρκία. Είχε και για τη Δύση, που έχει ξεκάθαρα πάρει το μέρος της Άγκυρας, στη διαμάχη Ρωσίας – Τουρκίας. Οι χώρες δεν πρέπει να... το παίζουν σε διπλό ταμπλό και να χρησιμοποιούν τις τρομοκρατικές ομάδες ανάλογα με τις ανάγκες τους.

Πηγή: Sputnik News, Euronews, ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου