Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

«Αγριεύουν» οι αγρότες περιμένοντας την απόσυρση του σχεδίου Κατρούγκαλου



Αμετακίνητα όλα τα μπλόκα, περισσότεροι αποκλεισμοί δρόμων και δημοσίων υπηρεσιών


Δεν έφερε την πολυπόθητη «εκτόνωση» το «διαίρει και βασίλευε» της κυβέρνησης -Διεθνής εμπορευματική απομόνωση από το κλείσιμο των τελωνείων σε Προμαχώνα και Κήπους - «Μας γράψατε στα παλιά σας παπούτσια» η απάντησή για την τελευταία πρόταση του υπ. Εργασίας

Αγριεύουν οι αγρότες καθώς διαπιστώνουν την προσπάθεια της κυβέρνησης να κάμψει τις αντιδράσεις τους επενδύοντας στην κόπωση και στον κοινωνικό αυτοματισμό που προκαλούνται από την ταλαιπωρία την οποία υποβάλλεται το κοινωνικό σύνολο εξαιτίας των μπλόκων και των αποκλεισμών των εθνικών δρόμων αλλά και δημοσίων καταστημάτων.

Ενδεικτικό της διάθεσης που επικρατεί στους αγρότες είναι τα όσα διημείφθησαν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στο Μεσολόγγι με πρωταγωνιστές εξοργισμένους αγρότες που θεωρούν ότι τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος ακολουθούν παραπλανητικές μεθοδεύσεις και τακτικές «διαίρει και βασίλευε».

«Λάδι στη φωτιά» έριξε και η κυνική ομολογία του υπό παραίτηση υφυπουργού Υποδομών Παναγιώτη Σγουρίδη για τις ψευδείς υποσχέσεις του Αλέξη Τσίπρα προς τους αγρότες, ομολογία που θα βαρύνει στις αποφάσεις των αγροτοσυνδικαλιστών που εμφανίστηκαν «πρόθυμοι» να συμμετάσχουν στον διάλογο που τους καλεί το Μαξίμου, σε αντίθεση με άλλους συναδέλφους τους  που επιμένουν στην προϋπόθεση της απόσυρσης του σχεδίου Κατρούγκαλου για το Ασφαλιστικό.

Εν αναμονή, πάντως, της επιστροφής του πρωθυπουργού από τις Βρυξέλλες που από την κυβέρνηση προβάλλεται ως «ορόσημο» για τις επόμενες κινήσεις του κ. Τσίπρα, οι αγρότες αυξάνουν την πίεση αποκλείοντας τόσο κεντρικές εθνικές αρτηρίες, καθώς και τα σύνορα προς τη Βουλγαρία και στην Τουρκία, αλλά και δημόσιες υπηρεσίες, όπως εφορίες και δικαστήρια.
Μεγάλες είναι οι ουρές των φορτηγών στα τελωνεία του Προμαχώνα και των Κήπων, ενώ στην πρώτη περίπτωση βούλγαροι οδηγοί φορτηγών δημιούργησαν αντιμπλόκο στη βουλγαρική οδό σε μια προσπάθεια πίεσης για να ανοίγουν τα σύνορα από την ελληνική πλευρά στην οποία έχει δημιουργηθεί ουρές τουλάχιστον 20 χιλιομέτρων.  

Οι Βούλγαροι απέρριψαν την πρόταση των ελλήνων αγροτών να ανοίγει ο Προμαχώνας καθημερινά 6:00 με 10:00 το πρωί και ζητούν τον τερματισμό της συγκεκριμένης κινητοποίησης.

Μεγάλες είναι οι ουρές  και στα ελληνοτουρκικά σύνορα, όπου τα ακινητοποιημένα φορτηγά σχηματίζουν ήδη ουρά περίπου επτά χιλιομέτρων και αναμένεται να αυξηθούν ακόμη περισσότερο μετά την απόφαση που πήραν οι αγρότες του Νότιου Έβρου για επ΄ αόριστον αποκλεισμό του τελωνείου στους Κήπους.

Κλειστά επ’ αόριστον παραμένουν τα Τέμπη και τα Μάλγαρα, όπως και  η εθνική οδός Αθηνών - Κορίνθου στο ύψος του Ισθμού, ενώ στις 7 το πρωί άνοιξε ξανά ο κόμβος του Κορωπίου στην Αττική Οδό. Στην Πελοπόννησο, επίσης εφαρμόζονται πολύωροι αποκλεισμοί στα διόδια της Νεστάνης, στον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης - Κορίνθου.

Στα μπλόκα παραμένουν και οι αγρότες του βορείου Έβρου οι οποίοι αποφάσισαν να συνεχίσουν τον ανά διαστήματα αποκλεισμό του κόμβου Καστανέων-Ριζίων Ορεστιάδας καθώς και του νότιου κόμβου Διδυμοτείχου (έξοδος Ψαθάδων).

Στην Εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας υπάρχουν μπλόκα τόσο στη Θήβα, στο ύψος του 90ου χιλιομέτρου, όσο και στο Κάστρο και στον Μπράλο, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μέσω των παραδρόμων, με την καθοδήγηση της τροχαίας Εθνικώ Οδών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου