Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Υπέβαλε την παραίτησή του ο Μουζάλας

 

Την παραίτησή του υπέβαλε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά το θόρυβο που προκλήθηκε όταν αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία».

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, στην οποία συζητείται το θέμα του Γ. Μουζάλα.
Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος ζήτησε την παραίτηση του Μουζάλα σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό αργά χθες το βράδυ, σε ανάρτησή του στο Τwitter, αλλά και με δηλώσεις του σήμερα το πρωί.
Σημειώνεται πως ο ίδιος ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής ζήτησε «συγγνώμη» και έκανε λόγο για «εκ παραδρομής λάθος».
«Ζητώ συγγνώμη για το εκ παραδρομής λάθος μου, κατά τη συνέντευξη με τον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα, το οποίο δεν ανταποκρίνεται στη στάση μου και στις πεποιθήσεις μου για το εθνικό θέμα της ΠΓΔΜ», τόνισε σε δήλωσή του ο κ. Μουζάλας.
Ο κ. Καμμένος εμφανίζεται αμετακίνητος από την απαίτησή του αυτή, ζητώντας την απομάκρυνση του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε λόγο για «επιζήμιες» δηλώσεις του Γιάννη Μουζάλα, παρά τη συγγνώμη που ζήτησε αργότερα, ενώ τόνισε πως στην πολιτική δεν υπάρχουν γκάφες, και όταν αυτές γίνονται, πληρώνονται.
Μάλιστα, ο κ. Καμμένος ξεκαθάρισε ότι ο κ. Μουζάλας δε χαίρει πλέον της στήριξης των ΑΝΕΛ.
Μέγαρο Μαξίμου
Μέγαρο Μαξίμου - ΦΩΤΟ: (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Στήριξη Μαξίμου στον Μουζάλα

«Το ελληνικό κράτος, σε κάθε περίπτωση, αναφερόμενο στην γειτονική χώρα, χρησιμοποιεί τη διεθνώς αναγνωρισμένη ονομασία "ΠΓΔΜ"», σημείωσαν κυβερνητικές πηγές.
«Το να επιχειρείται να δημιουργηθεί θέμα επειδή σε μια συνέντευξη ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλας ανέφερε εν τη ρύμη του λόγου, την ΠΓΔΜ ως "Μακεδονία" είναι το λιγότερο υπερβολή», σχολίασαν οι πηγές του Μεγάρου Μαξίμου.
Οι ίδιες πηγές τονίζουν επίσης ότι «η επικοινωνιακή προσπάθεια αποδυνάμωσης του υπουργού, που κάθε μέρα δίνει τον αγώνα του Προσφυγικού, είναι ανεύθυνη και υποκριτική, ιδίως εν όψει της Συνόδου. Και ο κ. Κουμουτσάκος θα έπρεπε να το γνωρίζει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου