Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Η «μητέρα» των μαχών



Με το βαθμολογικό κίνητρο για τους «αιώνιους» να είναι μικρό, αυτό που… διακυβεύεται στο ντέρμπι του «Γ. Καραϊσκάκης» για τους «ερυθρόλευκους» και τους «πράσινους» είναι το γόητρο του νικητή.


Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο φαληρικό γήπεδο, το απόγευμα της Κυριακής (13/3) στις 19:30 (Onsports, Novasports 1) στην… μητέρα των μαχών στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αναμφίβολα, ο νικητής στο ντέρμπι της 26ης αγωνιστικής θα αποκτήσει μεγαλύτερο πρεστίζ, καθώς θα έχει καταφέρει ένα σημαντικό… πλήγμα στον αντίπαλο.

Οι Πειραιώτες έχουν κατακτήσει και τον φετινό τίτλο, βρίσκονται εκτός Ευρώπης μετά τον αποκλεισμό από την Άντερλεχτ, ενώ το Κύπελλο, που ήταν μέσα στους βασικούς στόχους, έχει μπει στο… ψυγείο από τον Σταύρο Κοντονή. Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, ο τελευταίος μεγάλος στόχος είναι το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, όπου η νίκη θα εδραιώσει την πεποίθηση πως οι Πρωταθλητές διαθέτουν την πιο ισχυρή ομάδα στην Ελλάδα.

Από την άλλη, οι «πράσινοι» είναι αυτοί που έχουν το μεγαλύτερο… άγχος για τη βαθμολογία, ενόψει και των play offs. Χωρίς ευρωπαϊκές υποχρεώσεις από τον Σεπτέμβριο και με το Κύπελλο να έχει χαθεί, το «συγκρότημα» του Αντρέα Στραματσόνι θέλει να πάρει το «διπλό» στο Φάληρο και να αποδείξει πως η μέτρια σεζόν δεν έχει μόνο αγωνιστικούς λόγους.

Δεν πρόλαβε ο Ντουρμάζ

Παρά το γεγονός πως έκανε αγώνα… δρόμου για να είναι στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ο Ντουρμάζ δεν κατάφερε να μπει στην αποστολή, όπως παράλληλα, εκτός είναι και οι Ελαμπντελαουί, Ζντιέλαρ, Μπουχαλάκης, Κολοβός και Σεμπά.

Η αποστολή του Ολυμπιακού: Ρομπέρτο, Καπίνο, Μποτία, Καμπιάσο, Ντα Κόστα, Ντομίνγκεζ, Φορτούνης, Φουστέρ, Ερνάνι, Ιντέγε, Κασάμι, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Πάρντο, Πουλίδο, Σαλίνο, Σιόβας, Βούρος.

Οριστικά εκτός ο Τελάντερ

Ο Δανός αποτελεί το μεγαλύτερο… πονοκέφαλο για τον Αντρέα Στραματσόνι, μια και υποφέρει από ίωση και δεν μπορεί να βρίσκεται στο «αιώνιο» ντέρμπι.
Η αποστολή του Παναθηναϊκού: Κοτσόλης, Στιλ, Γιαννακόπουλος, Μολέδο, Μέστο, Νάνο, Κουτρουμπής, Ταυλαρίδης, Ζέκα, Λαγός, Αμπέντ, Βιγιαφάνιες, Πράνιτς, Εσιέν, Λουντ, Βλαχοδήμος Π., Πέτριτς, Μαμούτε, Κλωναρίδης, Μπεργκ, Καλτσάς, Λέτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου