Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Συναγερμός στις ΗΠΑ: Πυροβολισμοί στο Καπιτώλιο (pics+vid)

 

Πυροβολισμοί σημειώθηκαν στο κέντρο επισκεπτών στο Καπιτώλιο των Ηνωμένων Πολιτειών
Πυροβολισμοί σημειώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας (28/03) στο κέντρο επισκεπτών στο Καπιτώλιο με την αστυνομία να αποκλείει για λίγα λεπτά και το κτήριο της αμερικανικής προεδρίας.

AdTech Ad
Ο ένοπλος επιχείρησε να περάσει ένα όπλο από τους ανιχνευτές μετάλλων στην είσοδο του Κέντρου Επισκεπτών. Όταν ακούστηκε το σήμα συναγερμού ο δράστης τράβηξε όπλο. Στην ανταλλαγή πυροβολισμών τραυματίστηκε ο δράστης, ένας αστυνομικός και μία γυναίκα.

Ο δράστης συνελήφθη, αναφέρει το Reuters επικαλούμενο το φρουραρχείο του Καπιτωλίου. Σε όσους βρίσκονταν σε εξωτερικό χώρο ζητήθηκε να «απομακρυθούν από την περιοχή». 




Το αμερικανικό Κογκρέσο που στεγάζεται στο Καπιτώλιο δεν λειτουργεί λόγω των αργιών του Πάσχα.

Παράλληλα, σε κατάσταση αποκλεισμού τέθηκε και ο Λευκός Οίκος καθώς άγνωστος προσπάθησε να εισβάλλει στον προαύλιο χώρο αλλά έγινε αντιληπτός και συνελήφθη από τους άντρες της ασφάλειας, σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

«Συνέβη ένα μεμονωμένο περιστατικό στις εγκαταστάσεις του Καπιτωλίου», ανέφερε η μητροπολιτική αστυνομία της Ουάσιγκτον με ανάρτησή της στο facebook, προσθέτοντας πως: «Δεν υπάρχει καμία ενεργή απειλή για το κοινό».

Την ίδια ώρα, οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες διέψευσαν την είδηση που μετέδωσε νωρίτερα το δίκτυο CNN περί ατόμου που προσπάθησε να αποκτήσει πρόσβαση μέσα στον Λευκό Οίκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου