Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Στις 9 Μαΐου το κρίσιμο Eurogroup



Πριν από λίγο ο Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενημερώθηκε από τον Γερούν Ντάισελμπλουμ ότι το Eurogroup θα συνεδριάσει τη Δευτέρα 9 Μαΐου στις 3 μ.μ. Εντούτοις, το γεγονός ότι η σύνοδος θα γίνει σε περίπου δύο εβδομάδες δείχνει ότι υπάρχει ακόμη μεγάλη απόσταση να καλυφθεί στο πεδίο της διαπραγμάτευσης.




Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες από το Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου, και τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σχετικά με την πορεία ολοκλήρωσης της αξιολόγησης.
Νωρίτερα, οι πληροφορίες από το κυβερνητικό στρατόπεδο ανέφεραν ότι επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία για ολοκλήρωση της αξιολόγησης τις επόμενες ημέρες, με τον πρωθυπουργό να φέρεται να λέει σε συνεργάτες του το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης ότι θα διαψευστούν όσοι πιστεύουν ότι θα επαναληφθούν οι δραματικές ώρες του 2015.
Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η θέση της χώρας και οι συμμαχίες της στην Ευρώπη είναι πολύ πιο ισχυρές από κάθε άλλη φορά, από τότε που ξεκίνησε η κρίση. Εντούτοις και παρά τη συνεχή ενημέρωση για τηλεφωνικές επαφές του πρωθυπουργού με Ευρωπαίους αξιωματούχους και ηγέτες, δεν υπήρξε κάποια διαρροή για την κατάληξη της ενδεχόμενης τηλεφωνικής επαφής με Τουσκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου