Τρίτη, 5 Απριλίου 2016

Τώρα θα ψάξουν για επιδημίες στους καταυλισμούς!
Νέα περιοδεία


Η καταγραφή γίνεται με πρωτοβουλία του ΚΕΕΛΠΝΟ, θα υλοποιείται σε κάθε ιατρείο καταυλισμού και όλα τα συμπεράσματα θα συγκεντρώνονται στο ΕΚΕΠΥ

Νέα περιοδεία στα κέντρα φιλοξενίας και τους καταυλισμούς των προσφύγων στη Δυτική Ελλάδα και τη Μακεδονία ξεκινά από σήμερα ο επικεφαλής του Συντονιστικού Οργάνου για τους πρόσφυγες διοικητής του ΕΚΕΠΥ κ. Νίκος Παπαευσταθίου, σε μια προσπάθεια να καταγραφούν τα υγειονομικά προβλήματα και να βρεθούν λύσεις.

Με αφετηρία την Πρέβεζα και τερματικό σταθμό την Ειδομένη την ερχόμενη Παρασκευή, ο επικεφαλής του Συντονιστικού Οργάνου θα επισκεφθεί 17 σημεία φιλοξενίας προσφύγων και θα πραγματοποιήσει συσκέψεις με όλους τους φορείς της περιφέρειας δίνοντας έμφαση στο μείζον θέμα της δημόσιας υγείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από σήμερα και για 10 ημέρες ξεκινά πιλοτικά επιδημιολογική επιτήρηση σε όλους τους καταυλισμούς προκειμένου να καταγραφεί το επιδημιολογικό προφίλ και τα υγειονομικά προβλήματα των προσφύγων.

Η καταγραφή γίνεται με πρωτοβουλία του ΚΕΕΛΠΝΟ, θα υλοποιείται σε κάθε ιατρείο καταυλισμού και όλα τα συμπεράσματα θα συγκεντρώνονται στο ΕΚΕΠΥ. Μετά την παρέλευση των 10 ημερών, θα ξεκινήσει να λειτουργεί κανονικά η σχετική διαδικασία.

Εν τω μεταξύ, ο κ. Παπαευσταθίου, έχει αποστείλει σχετικές εγκυκλίους στους επικεφαλής των Υγειονομικών Περιφερειών προκειμένου να τους οργανώσει ώστε να μπορέσουν να λειτουργούν και οι περιφέρειες ως τοπικά Συντονιστικά παραρτήματα.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα των επισκέψεων στα Κέντρα Φιλοξενίας και στις δομές που θα πραγματοποιήσει από από 5 έως 8 Απριλίου το κλιμάκιο του ΕΚΕΠΥ με επικεφαλής τον κο Ν. Παπαευσταθίου, έχει ως εξής:

Τρίτη 5 Απριλίου

1. Πρέβεζα- Φιλιππιάδα (Στρ/δο Πετροπουλάκη)
2. Δολιανά Ιωαννίνων
3. Κόνιτσα
4. Κατσικάς Ιωαννίνων
Τετάρτη 6 Απριλίου
1. Κοζάνη
2. Πιερία (4 δομές)
3. Βέροια (Στρ/δο Αμαρτωλού Κοκκίνου Ημαθίας)
4. Αλεξάνδρεια Ημαθίας (Στρ/δο 722 ΤΜΧ)
Πέμπτη 7 Απριλίου
1. Γιαννιτσά
2. Νέα Καρβάλη (Καβάλα)
3. Ελευθερούπολη (Δήμος Παγγαίου)
4. Δράμα
Παρασκευή 8 Απριλίου
1. Ειδομένη
2. Νοσοκομείο Κιλκίς

Κατά τη διάρκεια των παραπάνω επισκέψεων, θα πραγματοποιηθούν επίσης συναντήσεις με όλους τους υγειονομικούς και θεσμικούς φορείς των περιοχών, προκειμένου να συζητηθούν θέματα συντονισμού παροχής υγειονομικής φροντίδας στους χώρους φιλοξενίας προσφύγων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου