Δευτέρα, 18 Απριλίου 2016

Παραιτήθηκε ο Παπαμιμίκος - Ραγδαίες εξελίξεις στη ΝΔ

AdTech Ad


Μετά το φιάσκο του συνεδρίου και την έντονη δυσφορία του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Την παραίτησή του από τη θέση του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας αλλά και από μέλος του κόμματος υπέβαλε ο Ανδρέας Παπαμιμίκος....


AdTech Ad
«Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο» διεμήνυαν από το πρωί συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ, προαναγγέλλοντας την πρόθεση του προέδρου να «πάρει κεφάλια».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αποφασίσει να λάβει πειθαρχικά μέτρα κατά του Γραμματέα της ΝΔ, αλλά και του προέδρου της ΟΝΝΕΔ, Βασίλη Γεωργιάδη και υπό την απειλή των διαγραφών, ο κ. Παπαμιμίκος οδηγήθηκε σε παραίτηση.
Ο ίδιος ζήτησε να σταματήσει «το κυνήγι ανθρώπων που δεν φταίνε σε τίποτα». Όπως είπε, κάποιοι από το πρωί έψαχναν τρόπο να τον διαγράψουν χωρίς όμως να βρουν κάτι για αυτό και αποφάσισε να διευκολύνει την κατάσταση παραιτούμενος.
Κάποιοι δεν ήθελαν την παρουσία του στο συνέδριο, όπου και θα κατέθετε πρόταση για τη θεσμοθέτηση τάσεων, τόνισε προσθέτοντας πως διαφωνεί με τη διάλυση της ΟΝΝΕΔ. Κάποιοι θέλουν να πετάξουν στον κάλαθο των αρχήστων τους αγώνες της νεολαίας εδώ και 40 χρόνια, συμπλήρωσε.
Λίγη ώρα μετά διεγράφη και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Βασίλης Γεωργιάδης. 
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟΥ
Επανίδρυση της ΟΝΝΕΔ
Με απόφαση του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο 10ο τακτικό συνέδριο του κόμματος, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα, δεν θα συμμετάσχουν αντιπρόσωποι από το συνέδριο της νεολαίας, μετά τα όσα έγιναν χθες στη Θεσσαλονίκη.
Σε δήλωσή του, ο κ. Μητσοτάκης τονίζει πως «η πολιτική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας αφορά και απευθύνεται πρώτα από όλα στη νέα γενιά, αυτήν που αποζητά την αλήθεια και εμπνέεται από τις αξίες της ελευθερίας, της αλληλεγγύης και της αξιοπρέπειας». Όμως, ξεκαθαρίζει πως «οι εικόνες απαξίωσης της ΟΝΝΕΔ στο συνέδριο της ιστορικής νεολαίας της παράταξης εκπέμπουν παρακμή και τέλος εποχής».
Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος είχε δείξει από την πρώτη στιγμή τη δυσφορία του για την εικόνα που παρουσίασε η νεολαία του κόμματος, κάνει λόγο για «νοσηρή ατμόσφαιρα» και για γεγονότα που δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά, ενώ επισημαίνει πως στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ δεν πραγματοποιήθηκε καμία εκλογική διαδικασία.
«Στην ομιλία μου στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, την Παρασκευή, είπα ξεκάθαρα ότι δεν θα ανεχθώ μία ΟΝΝΕΔ μηχανισμών που θα αναπαράγει τις παθογένειες του χθες» αναφέρει.
«Στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ δεν πραγματοποιήθηκε καμία εκλογική διαδικασία. Κατά συνέπεια δεν θα συμμετέχουν στο συνέδριο του κόμματος αντιπρόσωποι από το συνέδριο της νεολαίας. Οι ευθύνες γι' αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση θα αποδοθούν άμεσα, όπως ορίζει το καταστατικό» σημειώνει ο κ. Μητσοτάκης, σπεύδοντας να ξεκαθαρίσει πως τιμά την ιστορία της ΟΝΝΕΔ και γι' αυτό προχωρά, αμέσως μετά το συνέδριο της ΝΔ, στην επανίδρυση της κομμάτικής οργάνωσης της ΝΔ.
«Τιμούμε την ιστορία της ΟΝΝΕΔ. Δίνουμε ισχυρή προοπτική στη σχέση μας με τους νέους και γι' αυτό προχωράμε αμέσως μετά το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στην επανίδρυση της ΟΝΝΕΔ. Αφήνουμε στο χθες τις αρνητικές νοοτροπίες και πρακτικές, τους μηχανισμούς εξυπηρετήσεων και διανομής προνομίων, που διάβρωναν τη νεολαία του κόμματος και την απήχησή της στους νέους. Η ΟΝΝΕΔ, μετά την επανίδρυσή της, θα είναι μία σύγχρονη, δημιουργική πολιτική νεολαία.
Ανοιχτή σε όλους τους νέους. Συλλογική, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις, ομάδες και ομαδάρχες. Μία νεολαία που θα προβάλλει και θα υπηρετεί ιδέες και πολιτικές υπέρ των νέων, της κοινωνίας και της πατρίδας μας» υπογραμμίζει ο πρόεδρος της ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου