Παρασκευή, 8 Απριλίου 2016

Αναβρασμός στον Πειραιά - Λιμενικοί ανακοινώνουν την εκκένωση

 

Οι μετανάστες ωστόσο ακόμα δεν μετακινούνται


Με ντουντούκα στα χέρια ο λιμενάρχης ενημερώνει τους πρόσφυγες ότι θα πρέπει να μαζεύουν τις σκήνες τους

Αναβρασμός επικρατεί εδώ και λίγη ώρα στον Πειραιά καθώς το λιμενικό ενημερώνει τους πρόσφυγες και μετανάστες ότι θα πρέπει να αποχωρήσουν από τον πρόχειρο καταυλισμό.

Ο λιμενάρχης Πειραιά με ντουντούκα στα χέρια ενημερώνει τους πάνω από 4.600 προσφυγες και μετανάστες ότι «το λιμάνι του Πειραιά δεν είναι hotspot, είναι χώρος προσωρινής φιλοξενίας».

«Η προσωρινή διαμονή τελείωσε και θα πάνε σε πιο οργανωμένα hotspot που η πολιτεία έχει φτιάξει. Θα είναι εξοπλισμένα και κατάλληλα για τη φιλοξενία τους. Παράκληση σιγά σιγά να αρχίσουν να μαζεύουν τις σκηνές τους. Αναμένουμε σιγά σιγά την ανταπόκρισή τους» ήταν το μήνυμα του λιμενάρχη στον μεταφρασή που κρατούσε ντουντούκα στα χέρια.Για τους Αφγανούς υπάρχουν λεωφορεία που θα τους μεταφέρουν στο κέντρο φιλοξενίας στον Σκαραμαγκά, ενώ οι υπήκοοι Συρίας θα μεταφερθούν σε κέντρο προσωρινής φιλοξενίας στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας.

Ήδη, ένα πούλμαν βρίσκεται έξω από την πύλη Ε2 με προορισμό τη βόρεια Ελλάδα, ωστόσο, μέχρι στιγμής, κανένας μετανάστης ή πρόσφυγας δεν έχει επιβιβαστεί σε αυτό.

Έως τώρα πάντως οι μετανάστες και οι πρόσφυγες παραμένουν στις σκηνές τους χωρίς να έχουν δείξει ενδιαφέρον να μετακινηθούν ενώ ορισμένοι κρατούν στα χέρια αυτοσχέδια πλακάτ στα οποία γράφουν «είμαστε κουρασμένοι» (We are tired).

Σε αναβρασμό οι μετανάστες μετά την ανακοίνωση του ΛιμενικούΚρατούν στα χέρια αυτοσχέδια πλακάτ που γράφουν «είμαστε κουρασμένοι»Νωρίτερα πάντως ανάμεσα στους μετανάστες κυκλοφορούσε ένας άνδρας με ντουντούκα στα χέρια ο οποίος τους καλούσε σε συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος το Σάββατο με αίτημα να ανοίξουν τα σύνορα. Για τον ίδιο λόγο κυκλοφόρησε και ένα κείμενο γραμμένο στα αραβικά και τα φαρσί.

Ο άνδρας με τη ντουντούκα ενημερώνει τους μετανάστες και πρόσφυγεςΤο γραμμένο στα αραβικά και τα φαρσί χαρτί για τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα το Σάββατο
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου