Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Ενταση και πετροπόλεμος μεταξύ μεταναστών και αστυνομίας στην Ειδομένη




Ζητούν να ανοίξουν τα σύνορα


Εκατό άτομα επιχείρησαν να στήσουν σκηνή κοντά στον φράχτη στα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ

Νέα ένταση με πρόσφυγες και μετανάστες επικράτησε σήμερα στην Ειδομένη όταν ομάδα περίπου 100 άτομα επιχείρησαν να στήσουν σκηνή κοντά στον φράχτη στα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ.

Οι μετανάστες, οι οποίοι ζητούν να ανοίξουν τα σύνορα για να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Ευρώπη, προσπάθησαν να στήσουν μια σκηνή στον φράχτη, κοντά στη σιδηροδρομική γραμμή, ωστόσο, αμέσως δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν στην περιοχή επιχείρησαν να τους απωθήσουν.

Κάποιοι από τους μετανάστες εκτόξευσαν πέτρες εναντίον των αστυνομικών, όμως, τελικά το αντίσκηνο απομακρύνθηκε και ακολούθησε καθιστική διαμαρτυρία.

Η κατάσταση ήταν τεταμένη από νωρίς το πρωί της Πέμπτης, όταν πρόσφυγες συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), στον άτυπο καταυλισμό της Ειδομένης. Εξαιτίας της έντασης που επικράτησε, τα μέλη της UNHCR αποχώρησαν προσωρινά από τον καταυλισμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από το Συντονιστικό Όργανο Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στην Ειδομένη ξεπερνούν τους 10.000.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου