Παρασκευή, 13 Μαΐου 2016

Δήμος Αθηναίων: Μόνο ένας νόμιμος οίκος ανοχής στην πόλη!

 

Παρέμβαση για το καθεστώς ανομίας


Χαρακτηρίζει πρόχειρη, αποσπασματική και αποπροσανατολιστική τη δημόσια συζήτηση για το καθεστώς λειτουργίας των οίκων ανοχής

Πρόχειρη, αποσπασματική και αποπροσανατολιστική θεωρεί ο Δήμος Αθηναίων τη δημόσια συζήτηση, που έχει ξεκινήσει, για το καθεστώς λειτουργίας των οίκων ανοχής.

Ο Δήμος Αθηναίων υπενθυμίζει ότι, από το 2012, κατέθεσε συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση για τη ριζική αναθεώρηση του νομικού καθεστώτος που διέπει τη λειτουργία τους και το οποίο σήμερα, όπως σημειώνει, «λόγω της υποκριτικής και προσχηματικής αυστηρότητάς του, καθίσταται ουσιαστικά ανεφάρμοστο».

Είναι χαρακτηριστικό, τονίζει, ότι από τις 230 αιτήσεις λειτουργίας που έχουν κατατεθεί, μόνο μία βρίσκεται σε διαδικασία νομιμοποίησης. Αυτό έχει ως συνέπεια, όπως υπογραμμίζει, «να δημιουργείται ένα εκτεταμένο τοπίο ανομίας, ιδιαιτέρως προβληματικό για τους τομείς της δημόσιας υγείας και της ομαλής λειτουργίας της ζωής των κατοίκων, σε γειτονιές της Αθήνας».

«Προβλήματα που επηρεάζουν άμεσα τη λειτουργία της πόλης, πρέπει ο πολιτικός κόσμος να τα αντιμετωπίζει συνολικά και με τόλμη και όχι ευκαιριακά, στο πεδίο των εντυπώσεων» καταλήγει ο Δήμος της Αθήνας, «φωτογραφίζοντας» έτσι την παρέμβαση 17 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, με προεξάρχοντες τους Τάσο Κουράκη και Τασία Χριστοδουλοπούλου, για τις «πιάτσες» της πορνείας κοντά στα ξενοδοχεία.              

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου