Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Ο Παντελίδης με τις φίλες του λίγα λεπτά πριν το τέλος

 

 

Τι αποκαλύπτουν τα ντοκουμέντα που φέρνει στο φως το «ΘΕΜΑ» - Ποιους καλεί η οικογένεια ως μάρτυρες για να καταθέσουν σχετικά με τις τελευταίες ώρες πριν από το δυστύχημα - ο δικηγόρος τους δηλώνει ότι η υπόθεση τώρα ανοίγει

Μια σειρά φωτογραφίες μέσα από το σπίτι της Γλυφάδας, το μοιραίο βράδυ της 18ης Φεβρουαρίου, αποτυπώνουν τις τελευταίες ώρες του Παντελή Παντελίδη.

Τα καρέ που αποκαλύπτει το «ΘΕΜΑ» δείχνουν τα πρόσωπα που βρίσκονταν όλο το βράδυ δίπλα στον καλλιτέχνη, την κατάσταση στην οποία ήταν, αλλά και το τι έκανε ο 32χρονος λίγες μόλις ώρες πριν το μαύρο SUV φύγει από τον δρόμο στην αερογέφυρα της λεωφόρου Βουλιαγμένης.

Κεντρικές φιγούρες δίπλα στον Παντελίδη, οι δύο κοπέλες που στη συνέχεια έφυγαν μαζί του με το μαύρο τζιπ Mercedes. Το ποτήρι με το ποτό βρίσκεται σε πρώτο πλάνο, ενώ γύρω από την πράσινη τσόχα υπάρχουν και τα πρόσωπα φίλων και συμπαικτών του που, όπως αποκαλύπτει ο δικηγόρος της οικογένειας, αναμένεται να κληθούν να καταθέσουν στην Τροχαία όλα όσα είδαν και άκουσαν το μοιραίο βράδυ. Και φυσικά, να πουν ποιος ήταν ο άνθρωπος ο οποίος πήρε το τιμόνι του θηριώδους SUV, που λίγα μέτρα πιο κάτω οδήγησε στον θάνατο τον δημοφιλή καλλιτέχνη.



Οι φωτογραφίες, αδιάψευστοι μάρτυρες των τελευταίων ωρών του Παντελή Παντελίδη, λένε πολλά για το σκηνικό που είχε στηθεί στο διαμέρισμα της Γλυφάδας. Και μπορεί τα χαρτιά, όπως πολλοί είπαν, να ήταν σε φιλικό επίπεδο, το αλκοόλ όμως έρρεε άφθονο, ενώ η αγωνία για την κάθε παρτίδα φαίνεται ζωγραφισμένη στα πρόσωπα και των κοριτσιών αλλά και του Παντελίδη.

Την ίδια ώρα, ο Χαράλαμπος Λυκούδης, ο δικηγόρος που ουσιαστικά αποτελεί τη φωνή της οικογένειας, μιλώντας στο «ΘΕΜΑ» αποκαλύπτει ότι η υπόθεση Παντελίδη μετά τις καταθέσεις της 21χρονης Φρόσως Κυριάκου και της 31χρονης Μίνας Αρναούτη όχι μόνο δεν έκλεισε αλλά τώρα ανοίγει, ενώ μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να ολοκληρωθεί η προανάκριση και ο φάκελος της δικογραφίας να αποσταλεί στον εισαγγελέα.


Μισή ώρα πριν το τέλος
Πρόσωπα που γνωρίζουν τι έγινε εκείνο το ξημέρωμα στο διαμέρισμα της Γλυφάδας υποστηρίζουν πως ο τραγουδιστής όλο το διάστημα που έπαιζε χαρτιά είχε μπροστά του ένα ποτήρι με ποτό και δίπλα του δύο κοπέλες με τις οποίες έφυγε από το μαγαζί «Απλά Ελληνικά» της Παραλιακής και πήγε στο διαμέρισμα της Γλυφάδας. Η μία φωτογραφία που αποκαλύπτει το «ΘΕΜΑ», μάλιστα, και στην οποία φαίνονται ο Παντελίδης και η Φρόσω Κυριάκου τραβήχτηκε σχεδόν μισή ώρα προτού φύγει από το σπίτι. Δείχνει δε ότι μέχρι και εκείνη τη στιγμή συνέχιζε να πίνει υπό το βλέμμα της φίλης του, η οποία χαμογελά ελαφρά όταν ο Παντελίδης κερδίζει την παρτίδα. Στο δεύτερο καρέ φαίνεται καθαρά η αγωνία στο πρόσωπο του Παντελή Παντελίδη για την εξέλιξη της παρτίδας. Είναι μια φωτογραφία «ζωντανή», γεμάτη κίνηση, ενώ από το σημείο όπου είναι τραβηγμένη αποκαλύπτει ότι τόσο η Μίνα Αρναούτη, που φαίνεται προφίλ, όσο και η Φρόσω Κυριάκου, που κάθεται στην καρέκλα με την πλάτη γυρισμένη στον φακό, παρακολουθούν με προσοχή το παιχνίδι. Εκτός από το χαμηλό ποτήρι με το οποίο πίνει το ποτό του ο τραγουδιστής, υπάρχει και ένα δεύτερο με σαμπάνια που ενδεχομένως έπινε η 21χρονη. Οσοι βρίσκονταν στο σπίτι της Γλυφάδας, μόλις διαλύθηκε το παιχνίδι, έφυγαν σχεδόν μαζί και τώρα αυτό που μένει είναι, εκτός από τις δύο συνοδούς του τραγουδιστή, να κληθούν να καταθέσουν και οι υπόλοιποι που έζησαν τον 32χρονο εκείνο το μοιραίο ξημέρωμα, στις τελευταίες στιγμές της ζωής του...






Τι λέει ο δικηγόρος της οικογένειας
«Η υπόθεση Παντελίδη όχι μόνο δεν έκλεισε, αλλά τώρα ανοίγει». Mε αυτά τα λόγια, ο δικηγόρος Χαράλαμπος Λυκούδης, που εκπροσωπεί την οικογένεια του καλλιτέχνη δίνει την εικόνα της υπόθεσης που έχει συγκλονίσει το Πανελλήνιο σχεδόν τρεις μήνες μετά το μοιραίο πρωινό. Οπως αποκαλύπτει, μετά από ενέργειες της οικογένειας βρέθηκαν και θα δώσουν καταθέσεις όλοι όσοι βρίσκονταν στο σπίτι της Γλυφάδας, είδαν και άκουσαν τι συνέβη. Ξεκαθαρίζει επίσης ότι ο Παντελής Παντελίδης δεν είχε αισθηματική σχέση με καμία από τις δύο κοπέλες, ενώ επισημαίνει ότι στην οικογένεια συμπαρίσταται ο απλός κόσμος που αγαπούσε τον τραγουδιστή και «δεν τους ενδιαφέρει το δήθεν ενδιαφέρον και η δήθεν συμπαράσταση κάποιων, που μόνο κίνητρό τους είναι εντέλει η αυτοπροβολή τους».

Τέλος, ερωτηθείς για τις φωτογραφίες που αποκαλύπτει το «ΘΕΜΑ», ο κ. Λυκούδης σχολίασε ότι «Εάν αληθεύει, ότι και οι δύο κατέθεσαν ότι δεν γνώριζαν εάν ήπιε ο Παντελής, επειδή αυτές κάθονταν μαζί σε άλλον χώρο της οικίας, ποιος λέει την αλήθεια; Αυτές ή οι φωτογραφίες;».

Ακολουθεί η συνέντευξη που παραχώρησε ο δικηγόρος της οικογένειας Παντελίδη στο «ΘΕΜΑ»:

- Σε ποια φάση βρίσκεται η υπόθεση; Τι γίνεται με τη δικογραφία; 
Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα την υπόθεση οριοθέτησα δημοσίως τη θέση της οικογένειας Παντελίδη. Θέλουμε να βρεθεί η πραγματική αλήθεια, όποια κι αν είναι αυτή. Αυτή την εντολή ζήτησα, αυτή την εντολή έλαβα. Η προανάκριση οδεύει προς το τέλος της. Αυτό που αναμένουμε από τις αρμόδιες αρχές είναι να αποτυπώσουν με ουδετερότητα τα πραγματικά περιστατικά, ανεπηρέαστες από εξωγενείς παράγοντες και τη δημοσιότητα που έχει λάβει η συγκεκριμένη υπόθεση. Ελπίζω ειλικρινώς να μην υπάρχουν πλημμέλειες τέτοιας σοβαρότητας, ώστε να μας οδηγήσουν σε σκέψεις περί ελλιπούς διεξαγωγής του προανακριτικού έργου και να δημιουργούν συνθήκες αμφισβήτησης στο κρίσιμο ζήτημα του ποιος υπήρξε ο οδηγός του οχήματος.



- Ακούστηκαν και γράφτηκαν πάρα πολλά, για τις συνθήκες του τροχαίου, τι είχε προηγηθεί και τι αναμένεται να γίνει. 
Επειδή ο Παντελής ήταν και παρέμεινε λαϊκό παιδί με πηγαίο ταλέντο, που ξεχώρισε, διακρίθηκε και αγαπήθηκε από μια μεγάλη μερίδα της κοινωνίας, ήταν αναμενόμενο ότι ο ξαφνικός και απροσδόκητος θάνατός του θα απασχολούσε το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης. Το γεγονός άλλωστε ότι υπό τις περιστάσεις που έλαβε χώρα το τροχαίο ήταν δυστυχώς δύσκολο να διευκρινιστεί ποιος ήταν ο οδηγός, συνετέλεσε στο να ειπωθούν και να γραφτούν μύθοι που απέχουν πολύ από την πραγματικότητα. Και τα ψέματα που ακούστηκαν ήταν πολλά. Για μένα το πιο κακόβουλο ψέμα ήταν η προσπάθεια κάποιων να συνδέσουν τον Παντελή με χρήση ναρκωτικών ουσιών, κάτι που απεδείχθη, με τον πιο αξιόπιστο τρόπο, ότι ήταν ψευδέστατο, όπως προκύπτει από επίσημο δημόσιο έγγραφο, ήτοι την έκθεση τοξικολογικής εξέτασης.
Οι γονείς και τα αδέρφια του Παντελή Παντελίδη μέσα στον πόνο τους έχουν δικαίωμα να μάθουν τι συνέβη και να αποδοθεί δικαιοσύνη.

- Πιστεύετε ότι κάποιοι εσκεμμένα διαρρέουν κάποια πράγματα για να κατευθύνουν αλλού την υπόθεση; 
Προφανώς και έχει το δικαίωμα η οικογένειά του να μάθει τι συνέβη. Και δεν έχει απλώς το δικαίωμα, έχει την υποχρέωση να αναζητήσει την αλήθεια και να αποδοθεί δικαιοσύνη. Είναι μία οικογένεια δεμένη, αγαπημένη, μία παραδοσιακή ελληνική οικογένεια που έχει μεγαλώσει με αρχές και αξίες. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Παντελής ήταν και παρέμεινε ένα ταπεινό παιδί της Νέας Ιωνίας. Οσα κακόβουλα διαδίδονται θίγουν την τιμή και την υπόληψη της οικογένειας, της οποίας επαναλαμβάνω ότι μοναδικός σκοπός είναι η ανεύρεση της αλήθειας και όχι η αποφυγή τυχόν υποχρεώσεών της, εφόσον τέτοιες προκύψουν από τα πορίσματα της Δικαιοσύνης.

- Τι περιμένει η οικογένεια από τις Αρχές και ποιες είναι οι ενστάσεις της; 
Περιμένει από τις Αρχές να επιδείξουν τη δέουσα προσοχή, να αξιοποιήσουν σύγχρονες επιστημονικές μεθόδους αναζήτησης της αλήθειας, να αναζητήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα αποδεικτικά μέσα και να μην αρκεστούν σε δύο καταθέσεις, οι οποίες πιθανότατα εμπεριέχουν υποκειμενισμό και σκοπιμότητες. Είναι καταγεγραμμένο διεθνώς ότι ισχυρή πλειοψηφία υπαιτίων προσπαθούν, από την πρώτη στιγμή, να αποσείσουν τις ευθύνες τους. Συνεπώς, όποιες κι αν είναι οι καταθέσεις των συνεπιβαινουσών, οι οποίες προφανώς έλκουν συμφέροντα από την έκβαση της έρευνας, πρέπει να αξιολογηθούν σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αποδεικτικά στοιχεία και να μη θεωρηθούν θέσφατο.

- Οπως για παράδειγμα;
Εσείς φέρνετε στη δημοσιότητα ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο· φωτογραφίες που εμφανίζουν τις δύο συνεπιβαίνουσες να κάθονται δίπλα στον Παντελή, στο τραπέζι που παίζει χαρτιά τη μοιραία νύχτα. Εάν αληθεύει το ότι και οι δύο κατέθεσαν ότι δεν γνώριζαν εάν ήπιε ο Παντελής, επειδή αυτές κάθονταν μαζί σε άλλον χώρο της οικίας, ποιος λέει την αλήθεια; Αυτές ή οι φωτογραφίες; Εχουν λοιπόν ή όχι σκοπιμότητες οι καταθέσεις τους;

- Εσείς πώς συνδράμετε το έργο της προανάκρισης;
Κατ' αρχάς, έχουμε αναθέσει σε εξαίρετους εμπειρογνώμονες να συντάξουν τα πορίσματά τους. Τόσο οι διακεκριμένοι πραγματογνώμονες Γιώργος Ραυτογιάννης και Αναστάσιος Δέδες όσο και ο κορυφαίος ιατροδικαστής της χώρας μας Φίλιππος Κουτσάφτης έχουν αναλάβει να αναλύσουν επιστημονικά τα ευρήματα και να συντάξουν τις εκθέσεις τους, όπως αυτοί κρίνουν και όπως ασφαλώς επιτάσσει το επιστημονικό τους καθήκον, προκειμένου να διαφωτίσουν την υπόθεση. Επιπλέον, κατόπιν δικών μας ενεργειών, ανευρέθησαν και θα κληθούν να καταθέσουν πρόσωπα που ευρίσκοντο στην οικία όπου ήταν ο Παντελής και ήταν αυτήκοοι μάρτυρες σε ό,τι συνέβη κατά τη στιγμή της αποχώρησης του Παντελή και των δύο κοριτσιών από την οικία. Κάνουν λάθος όσοι νομίζουν ότι η υπόθεση κλείνει με τις καταθέσεις των δύο κοριτσιών. Αντιθέτως, τώρα ανοίγει.



Ο δικηγόρος της οικογένειας Παντελίδη, Χαράλαμπος Λυκούδης

- Σε τι κατάσταση βρίσκονται οι γονείς και τα αδέρφια του Παντελή Παντελίδη; Τι σας εξομολογούνται; 
Οι γονείς και τα αδέλφια του Παντελή δεν έχασαν τον καλλιτέχνη Παντελή Παντελίδη. Εχασαν το παιδί τους, τον αδερφό τους. Η τραγικότητα της περιόδου αυτής είναι δεδομένη, ο πόνος ανείπωτος και αξεπέραστος και η εσωτερική ανάγκη τους να πενθήσουν τον άνθρωπό τους τεράστια. Τους γλυκαίνει την ψυχή η συμπαράσταση που λαμβάνουν από τον απλό κόσμο απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, που αποδεικνύει την απεριόριστη αγάπη του κόσμου αυτού για έναν νέο άνθρωπο που έφυγε αδόκητα. Δεν ήταν και δεν επιδίωξαν ποτέ να γίνουν μέρος της σόουμπιζ. Υπό το πρίσμα αυτό, δεν τους ενδιαφέρει το δήθεν ενδιαφέρον και η δήθεν συμπαράσταση κάποιων, που μόνο κίνητρό τους είναι εντέλει η αυτοπροβολή τους. Ο Παντελής μιλούσε στην ψυχή των απλών ανθρώπων και αυτών την αγάπη απολαμβάνει η οικογένεια.

- Ποια είναι η αλήθεια για τις σχέσεις της οικογένειας με τις δύο κοπέλες; Ποια ήταν η σχέση του Παντελή με αυτές; 
Τα όσα ακούστηκαν ή γράφτηκαν περί συναισθηματικών δεσμών δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Η οικογένεια, λόγω των στενών δεσμών που ανέκαθεν διατηρούσαν τα μέλη της μεταξύ τους, είναι σε θέση να γνωρίζει τους πραγματικούς φίλους και αισθηματικούς δεσμούς του Παντελή, στους οποίους δεν περιλαμβάνονται οι δύο κοπέλες.

- Τι σας έκανε να δεχτείτε να αναλάβετε την υπόθεση; 
Με ελκύουν τα δύσκολα... Στην αναζήτηση της αλήθειας πολλές φορές φτάνεις μπροστά σε αδιέξοδα. Εκεί χρειάζεται ψυχική δύναμη, σκληρή δουλειά και επιμονή για να ξεπεράσεις τις δυσκολίες. «Τα χαλεπά ταις επιμελείαις αλίσκεται», τα δύσκολα ξεπερνιούνται με επιμελή προσπάθεια, έχουν γράψει οι πρόγονοί μας αιώνες πριν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου