Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2016

H απάντηση της ΕΣΗΕΑ για την παρέμβαση του Κοντομηνά στην εκπομπή της ΤσιμτσιλήΜετά την τηλεφωνική παρέμβαση του προέδρου του Alpha Δημήτρη Κοντομηνά στην εκπομπή της Σταματίνας Τσιμτσιλή, η ΕΣΗΕΑ δίνει τη δική της απάντηση.
Το πρωί της Δευτέρας, ο Δημήτρης Κοντομηνάς, παρενέβη τηλεφωνικά στην εκπομπή της Σταματίνας Τσιμτσιλή «Happy Day». O πρόεδρος του Alpha είπε στους παρουσιαστές της εκπομπής «ντράπηκα όσο δεν έχω ντραπεί στη ζωή μου γι' αυτά που ειπατε» μετά από συζήτηση που έγινε στο στούντιο σχετικά με την πρωτοβουλία του Ιατρικού Κέντρου να περιθάλπτει γυναίκες και παιδιά από τους Φούρνους Ικαρίας, τους οποίους δεν περιθάλπτει το κράτος.
Τώρα, η ΕΣΗΕΑ απαντά με ανακοίνωση-κόλαφο στο συμβάν. Η ανακοίνωση έχει τίτλο «Όχι στη φαλκίδευση της ενημέρωσης και την ποδηγέτηση των δημοσιογράφων» και αναφέρει τα εξής:
«Η ωμή παρέμβαση του κ. Δημήτρη Κοντομηνά στην πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης του «ALPHA» έδειξε απροκάλυπτα πώς εννοούν την ενημέρωση τα αφεντικά στα κανάλια, διαψεύδοντας, έμπρακτα, όσους υποστηρίζουν ότι το προϊόν της ενημέρωσης δεν ελέγχεται και δεν καθορίζεται από την ιδιοκτησία των Μέσων.
Εν τούτοις, οφείλουμε να επισημάνουμε και κάτι ακόμη: Η ενημέρωση, εφ’ όσον μιλάμε για πραγματική ενημέρωση, είναι υπεύθυνη δουλειά των δημοσιογράφων και δεν μπορεί να προσφέρεται ως έδεσμα μεταξύ τυρού και αχλαδίου, όπως συμβαίνει σε ψυχαγωγικές εκπομπές. Όσοι το επιδιώκουν, με όποιους στόχους, πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτό έχει και τις συνέπειές του…
Η κυβέρνηση, όμως, αντί να πάρει μέτρα προς την κατεύθυνση της προστασίας του πλουραλισμού και της ελεύθερης και υπεύθυνης ενημέρωσης, φροντίζει να «τακτοποιήσει» το τηλεοπτικό τοπίο με εκπτώσεις στους καναλάρχες, που θέλουν λιγότερους από τους μισούς δημοσιογράφους, μετά την αδειοδότηση.
Η ΕΣΗΕΑ αντιδρά και θα συνεχίσει να αντιδρά στη φαλκίδευση της ενημέρωσης και στην ποδηγέτηση των δημοσιογράφων, που επιχειρείται συστηματικά.
Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ»
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου