Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Μυστήριο με το θάνατο της 36χρονης μητέρας τεσσάρων παιδιών στην Αμφιλοχία

 

Είχε φύγει από τα ξημερώματα της Δευτέρας του Πάσχα


Τι την έκανε να φύγει από το σπίτι της μέσα στη νύχτα και σε τι κατάσταση οδηγούσε όλες αυτές τις ώρες αναζητά η αστυνομία - Βρέθηκε δεμένη με τη ζώνη στη θέση του οδηγού στο αυτοκίνητό της που είχε βυθιστεί στον Αμβρακικό - Τι είπε ο ιατροδικαστής

Το λόγο που την έκανε να φύγει από το σπίτι της την νύχτα του Πάσχα αναζητά πλέον η αστυνομία, προκειμένου να διαλευκάνει πλήρως τις συνθήκες θανάτου της Μαρίας Ιατρού. Η 36χρονη, που ήταν μητέρα τεσσάρων παιδιών, εντοπίστηκε νεκρή το απόγευμα του Σαββάτου, μέσα στο αυτοκίνητό της, που είχε βυθιστεί στον Αμβρακικό κόλπο, σε απόσταση περίπου 3 χλμ από την Αμφιλοχία.

Τις έρευνες για την υπόθεση έχουν ήδη αναλάβει κατόπιν εντολής του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου, το τμήμα Τροχαίας Αμφιλοχίας και το Αστυνομικό Τμήμα Λουτρακίου Κορινθίας. Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια εντολή, η κύρια προανάκριση θα διενεργηθεί από τους αστυνομικούς του τμήματος Λουτρακίου, αφού εκεί κατοικούσε η 36χρονη.



Ιατροδικαστής: Δεν διαπιστώθηκαν κακώσεις ή κάταγμα, αιτία θανάτου πιθανώς ο πνιγμός
Όπως ανέφερε ο ιατροδικαστής Ανδρέας Γκότσης, ο οποίος διενήργησε την εξέταση στην σορό της 36χρονης, «θα μπορούσαμε για την ώρα να πιθανολογήσουμε ως αιτία θανάτου τον πνιγμό, αλλά δυστυχώς στην κατάσταση που είναι οι πνεύμονες, δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω». Ελπίζω, συνέχισε ότι «θα μας δώσει απαντήσεις η ιστολογική εξέταση», ενώ όπως προσέθεσε, «θα γίνουν και τοξικολογικές εξετάσεις, που άλλωστε πάντα κάνουμε».

Επίσης, ο Ανδρέας Γκότσης είπε ότι «η σορός της 36χρονης ήταν σε προχωρημένη σήψη και όλα τα όργανα έχουν σχεδόν αλλοιωθεί». Όσον αφορά τον χρόνο θανάτου, τον προσδιορίζει «πριν από περίπου 10 με 15 ημέρες, δηλαδή συμβατό με το διάστημα που εξαφανίστηκε».

Ακόμη, ανέφερε ότι «δεν διαπίστωσα εμφανείς κακώσεις, ούτε κάποιο κάταγμα που να μπορεί να φανεί τόσες ημέρες μετά». Το μόνο που φέρει, συμπλήρωσε, «είναι ένα θλαστικό τραύμα στην μετωπιαία χώρα, που δεν λέει κάτι».


Πώς εντοπίστηκε η γυναίκα στο βυθισμένο αυτοκίνητο
Η άτυχη γυναίκα εντοπίστηκε τρία χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Αμφιλοχίας προς Λευκάδα, στο εκκλησάκι του Αη Γιώργη. Στον εντοπισμό της συνέβαλε ένας μοτοσικλετιστής ηλεκτρολόγος αυτοκινήτων από την Αμφιλοχία ο οποίος βρέθηκε στο σημείο για να επισκευάσει ακινητοποιημένο όχημα και έπεσε πάνω στην πινακίδα που είχε αποκολληθεί από το μοιραίο Golf το οποίο στη συνέχεια κατέληξε στη θάλασσα. Την πινακίδα παρέδωσε στην Τροχαία Αμφιλοχίας όπου με την άμεση κινητοποίηση και του Λιμενικού Τμήματος εντόπισαν την 36χρονη μέσα στο όχημα στο βυθό του Αμβρακικού.



Η κλινική εικόνα του πτώματος αλλά και τα όστρακα που είχαν ήδη προσκολληθεί στο αυτοκίνητο, μαρτυρούν πως η άτυχη Μαρία βρισκόταν στο νερό αρκετές μέρες, πιθανόν από τα ξημερώματα της Δευτέρας του Πάσχα, που είχε εξαφανιστεί καθώς εκείνο το βράδυ στην περιοχή έβρεχε.



Ανατριχιαστικό είναι το γεγονός, πως το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Απριλίου αρκετός κόσμος βρέθηκε στο εκκλησάκι λόγω της εορτής του Αγίου Γεωργίου, κανείς όμως δεν πήγε στο πίσω μέρος που θα τον οδηγούσε στον υγρό τάφο της Μαρίας...

Το αυτοκίνητο της γυναίκας ήταν βυθισμένο σε βάθος περίπου τεσσάρων μέτρων και σε απόσταση περίπου 30 μέτρων από την ακτή, ενώ η γυναίκα ήταν δεμένη με τη ζώνη ασφαλείας στη θέση του οδηγού.




«Είπε πως ήταν πιεσμένη και έφυγε»
Το βράδυ της εξαφάνισής της είπε στον σύζυγό της και τα παιδιά της πως ήταν πολύ κουρασμένη και πιεσμένη ψυχολογικά και ήθελε να φύγει για λίγες ημέρες να ηρεμήσει. Δεν είπε πού θα πήγαινε, όμως στη συνέχεια προέκυψε πως κάλεσε έναν ξάδερφό της στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας και του ζήτησε να την φιλοξενήσει. Στις 04:17 τα ξημερώματα της Δευτέρας του Πάσχα ήταν το τελευταίο μήνυμα που έστειλε στον ξάδερφό της. Του είπε ότι βρισκόταν έξω από την Πρέβεζα και θα καθυστερούσε.

Από εκείνη την στιγμή το κινητό της έπαψε να λειτουργεί. Από τις κάμερες των διοδίων προέκυψε, ότι στις 03:35 πέρασε από την γέφυρα στο Ρίο, άρα ό,τι συνέβη έγινε στο χρονικό διάστημα εκείνο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου