Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Μιχάλης Ζαφειρόπουλος: Ραντεβού θανάτου κι εν ψυχρώ δολοφονία! [vid, pics]

Νεκρός στα 52 του χρόνια έπεσε ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, το βράδυ της Πέμπτης, 12.10.2017. Μια μαφιόζικη δολοφονία στο δικηγορικό του γραφείο, στο κέντρο της Αθήνας, σε μια περιοχή εξαιρετικά καλά φρουρούμενη. Μια δολοφονία που σόκαρε το πανελλήνιο.
Η ώρα κοντεύει 20:00 και τα τηλέφωνα στα δημοσιογραφικά γραφεία παίρνουν «φωτιά». Η είδηση «λέει» πως ένας άνδρας έπεσε νεκρός από πυροβολισμούς, στην οδό Ασκληπιού, στα Εξάρχεια. Γρήγορα η πληροφορία αποκτά… ονοματεπώνυμο: Μιχάχης Ζαφειρόπουλος. Ο άνδρας που δολοφονήθηκε άγρια, ήταν ο γνωστός ποινικολόγος και γιος του πρώην βουλευτή της ΝΔ, Επαμεινώνδα Ζαφειρόπουλου.
Ένας άνδρας με πλούσιο βιογραφικό, πολυετή πείρα και σημαντικότατες υποθέσεις στην καριέρα του. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως δύο άνδρες τον δολοφόνησαν εν ψυχρώ, μέσα στο ίδιο του το γραφείο.
Σιγά – σιγά, όμως, αρχίζει να ξετυλίγεται το κουβάρι ενός εγκλήματος που συγκλόνισε τη χώρα.

Το χρονικό της στυγερής δολοφονίας: Ραντεβού ναι – Προμελετημένος θάνατος όμως;

Όλα συνέβησαν στην οδό Ασκληπιού 154, στο κέντρο της Αθήνας. Δύο άτομα χτύπησαν το κουδούνι του δικηγορικού γραφείου και ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος τους άνοιξε την πόρτα.

click4more
Εδώ το τοπίο «θολώνει». Το μόνο που είναι ξεκάθαρο, είναι πως το ραντεβού ήταν προκαθορισμένο. Αυτό που δεν μπορούν να πουν ακόμη οι Αρχές με σιγουριά, όμως, είναι αν το έγκλημα ήταν προμελετημένο. Ή αν το ραντεβού… χάλασε κάπου στην πορεία και οι δράστες δολοφόνησαν τον γνωστό ποινικολόγο.
Οι δράστες περίμεναν για λίγη ώρα στην υποδοχή κι αμέσως μετά οδηγήθηκαν στην αίθουσα συσκέψεων. Η συνάντηση ξεκίνησε και σε αυτήν βρίσκονταν τέσσερα άτομα. Ένας συνεργάτης του γνωστού ποινικολόγου, ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος και οι δύο άνδρες που επρόκειτο να τον δολοφονήσουν!
Σε κάποιο σημείο της συνάντησης, οι δύο άνδρες ισχυρίστηκαν πως θέλουν να μιλήσουν μόνο στον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο. Όπερ και εγένετο, με τον συνεργάτη του να αποχωρεί από το δωμάτιο.
Με αυτό το πρόσχημα, λίγα δευτερόλεπτα αργότερα οι δύο δράστες τον πυροβολούσαν και τον άφηναν νεκρό μέσα σε μια λίμνη αίματος!
Ο ιατροδικαστής συμπέρανε πως οι δολοφόνοι χρησιμοποίησαν μία και μόνο σφαίρα. Λίγο αργότερα

Σκηνές οδυρμού!

Τα όσα ακολούθησαν δεν μπορούν να περιγραφούν με λέξεις. Η περιοχή γέμισε από κόσμο, αλλά στο επίκεντρο βρίσκονταν φυσικά η οικογένεια του θύματος. Η σύζυγός του, τα παιδιά του. Η κόρη του κι ο γιος του… Βρέθηκαν αμέσως στο σημείο και δεν μπορούσαν να διανοηθούν αυτό που είχε συμβεί…
Οι -συγκλονιστικές- εικόνες «μιλούν» από μόνες τους… Μιχάλης Ζαφειρόπουλος Μιχάλης Ζαφειρόπουλος Μιχάλης Ζαφειρόπουλος Μιχάλης Ζαφειρόπουλος Ζαφειρόπουλος Ζαφειρόπουλος Ζαφειρόπουλος

Ο συνεργάτης δεν τους γνώριζε!

Στο σημείο αυτό αξίζει να σταθούμε. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newsit.gr, ο συνεργάτης του θύματος, ο οποίος και είδε τους δύο δράστες, τόνισε στις αστυνομικές Αρχές πως δεν τους γνώριζε. Πως δεν τους είχε ξαναδεί.


Βέβαια ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος συνεργάζονταν με πολλούς συναδέλφους του. Συνεπώς είναι πιθανό το θύμα να τους γνώριζε, αλλά ο συνεργάτης του όχι.
Ο άνθρωπος αυτός έχει ήδη δώσει περιγραφή των δύο στυγερών δολοφόνων στις Αρχές…

Ποιο ήταν το κίνητρο;

Στο σημείο του εγκλήματος κατέφθασε άμεσα κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής. Γρήγορα όμως το ενδεχόμενο τρομοκρατικού χτυπήματος απομκρύνθηκε από το προσκήνιο.


Οι τελευταίες αναφέρουν πως οι δύο άνδρες φέρονται να μιλούσαν σπαστά ελληνικά. Οι Αρχές εστιάζουν στο ενδεχόμενο να πρόκειται για δυσαρεστημένους πελάτες με τους οποίους είχε συνεργαστεί στο παρελθόν ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος και οποίοι θέλησαν να εκδικηθούν, παίρνοντάς του την ζωή.

«Αστακός» η περιοχή – «Σαρώνουν» τις κάμερες!

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το σημείο που βρίσκεται το δικηγορικό γραφείο του θύματος, βρίσκεται 100 μέτρα από το σπίτι του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, Καρόλου Παπούλια. Επίσης πολύ κοντά στο σπίτι του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου.
Εύκολα καταλαβαίνει κανείς, λοιπόν, πως η περιοχή είναι πολύ καλά φρουρούμενη. Κι αυτό δείχνει το θράσος των δραστών, που δεν δίστασαν να δολοφονήσουν τον γνωστό δικηγόρο στην συγκεκριμένη περιοχή της Αθήνας!
Όπως είναι λογικό, οι άνδρες της αστυνομίας έχουν ξεκινήσει ήδη να «σαρώνουν» τις κάμερες που βρίσκονται κοντά στο σημείο της δολοφονίας, ούτως ώστε να συλλέξουν όσα στοιχεία μπορούν για να βρεθούν οι δολοφόνοι…

Ποιος ήταν ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ήταν γεννημένος το 1965 και γιόρτασε τα γενέθλια του πριν λίγες ημέρες, στις 6 Οκτωβρίου. Ήταν πατέρας δύο παιδιών και μάχιμος δικηγόρος με καθημερινή παρουσία στα δικαστήρια. Είχε έντονη συνδικαλιστική δράση και ήταν υποψήφιος για την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Ζαφειρόπουλος
Ήταν γιος του αείμνηστου Επαμεινώνδα Ζαφειρόπουλου, πρώην βουλευτή της ΝΔ και πρώην προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, ενώ ο αδελφός του Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος, έχει διατελέσει δήμαρχος Χαλανδρίου.
Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος το 2010 διεκδίκησε την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ενώ είχε διατελέσει αντιπρόεδρος του συλλόγου το 2005 και σύμβουλος το 1996. Ζαφειρόπουλος
Ο δολοφονηθείς δικηγόρος, ασχολείτο με υποθέσεις οικονομικού ενδιαφέροντος, όπως οι δικογραφίες για τα εξοπλιστικά προγράμματα όπου εκπροσωπούσε τον επιχειρηματία, Θωμά Λιακουνάκο, με την υπόθεση των εταιριών παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας Energa-Hellas Power, με τα αποκαλούμενα «στημένα ματς στο ποδόσφαιρο», κ.ά.
Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου – Κώστας Στάμου
Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Eurokinissi / ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου