Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

Παντελής Παντελίδης: Ανοίγει ξανά ο φάκελος του τροχαίο

Ο Παντελής Παντελίδης δεν έφυγε στιγμή από τις καρδιές των θαυμαστών του. Παρά το εισαγγελικό πόρισμα, η οικογένειά του επιμένει πως δεν ήταν εκείνος που οδηγούσε το τζιπ. Αυτή είναι η μια δικαστική απόφαση που παραμένει ανοιχτή.
Η δεύτερη έχει να κάνει με την υποκλοπή των λογαριασμών του στα social media και το χακάρισμα της σελίδας του στο YouTube.

Η προσφυγή της οικογένειας

Πριν από μερικούς μήνες, με διάταξη του αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών η δικογραφία για το τροχαίο τον Παντελή Παντελίδη είχε μπει στο αρχείο. Αλλά η οικογένειά του έκανε προσφυγή. Έτσι, η υπόθεση ανατέθηκε στον εισαγγελέα Εφετών. Το πόρισμά του αναμένεται μέσα στο επόμενο τρίμηνο, σύμφωνα με δημοσίευμα στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής.
Στην πολυσέλιδη προσφυγή, σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια ζητά επιπλέον έρευνες και πραγματογνωμοσύνες. Κάνει λόγο για παραλείψεις στο προηγούμενο στάδιο.
Σε δημοσίευμα του Έθνους της Κυριακής αναφέρεται ότι δικαστικοί κύκλοι εκτιμούν ότι η υπόθεση αναμένεται να λάβει άλλη τροπή ως προς το σκέλος της έρευνας προκειμένου να έχουν εξαντληθεί όλα τα πρόσφορα αποδεικτικά μέσα και να υπάρχει στη διάθεση των Αρχών κάθε στοιχείο για το τι συνέβη το μοιραίο βράδυ.
Στην προσφυγή που σύμφωνα με πηγή του Εφετείου αριθμεί 100 σελίδες, η πλευρά της οικογένειας φέρεται να σημειώνει τις ελλείψεις που κατά τη γνώμη της υπάρχουν στον φάκελο αλλά και τις αντιφάσεις που θεωρεί ότι υφίστανται στη διάταξη που έστειλε την υπόθεση στο αρχείο.

Το «όπλο» και η υπόθεση Τσαλικίδη

Το δημοσίευμα του Έθνους, επικαλούμενο δικαστικούς κύκλους, αναφέρει ότι «όπλο» στα χέρια της οικογένειας ίσως θα είναι η πρόσφατη καταδίκη της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Μια απόφαση για την υπόθεση Τσαλικίδη, στην οποία κρίθηκε ότι οι ελληνικές Αρχές βιάστηκαν να κλείσουν την υπόθεση. Ίσως στο σκεπτικό αυτό να «πατήσει» η πλευρά της οικογένειας και να ζητήσει πραγματογνωμοσύνη μηχανολόγου μηχανικού ή ακόμα και καταθέσεων που δεν δόθηκαν στο προηγούμενο διάστημα.

Ο Παντελής Παντελίδης οδηγούσε

Η ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη κατέληξε με βεβαιότητα στο συμπέρασμα ότι στη θέση του οδηγού, το μοιραίο πρωινό ήταν ο Παντελής Παντελίδης. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την έκθεση, εξαιτίας της σφοδρής σύγκρουσης και του γεγονότος ότι οι επιβαίνοντες δεν φορούσαν ζώνη ασφαλείας, ήταν αναμενόμενο να βρεθούν από τη δεξιά πλευρά του οχήματος.

Η κλοπή των τραγουδιών

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η έρευνα που αφορά στο ζήτημα υποκλοπής ακυκλοφόρητων τραγουδιών και προσωπικών δεδομένων από τους λογαριασμούς του Παντελή Παντελίδη.
Ο φάκελος άνοιξε έπειτα από μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει η οικογένεια Παντελίδη. Σύμφωνα με την οικογένεια του τραγουδιστή, ο σκοπός των δραστών ήταν να καταλάβουν το «προφίλ» του Παντελίδη και να προσπορίσουν οικονομικά οφέλη από τις διαφημίσεις.
Στη συνέχεια διαπίστωσαν ότι δεν επρόκειτο για τυχαίο γεγονός αλλά για οργανωμένο σχέδιο, καθώς από την επομένη του θανάτου οι δράστες είχαν κατορθώσει να υποκλέψουν το e-mail του και τους λογαριασμούς του στο twitter, το Instagram, το youtube, αλλά και το icloud!
Ειδική μνεία γινόταν στο λογαριασμό του τραγουδιστή στο κανάλι του στο youtube, από όπου εμφανίζεται ζημία ύψους τουλάχιστον 200.000 ευρώ, από τις διαφημίσεις.
Με πληροφορίες από Ελεύθερο Τύπο και Έθνος της Κυριακής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου