Σάββατο, 31 Μαρτίου 2018

Δραματική έκκληση του Μανώλη Γλέζου για ενότητα στα εθνικά θέματα

 

 

Ηχηρή παρέμβαση για τους δύο στρατιωτικούς και το Σκοπιανό - «Όχι» στο διχασμό που ωφελεί τον αντίπαλο – Να γίνει διευρυμένη σύσκεψη χωρίς καιροσκοπισμούς...

Την ανάγκη ενότητας όλων των Ελλήνων για να αντιμετωπιστούν από κοινού οι προκλήσεις στα εθνικά θέματα τονίζει σε ανακοίνωσή του το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς 
«Η υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων δεν αντιμετωπίζονται με ρητορικές αλληλοκατηγορίες», τονίζει ο Μανώλης Γλέζος σε δήλωσή του.
«Ο διχασμός ωφελεί τον αντίπαλο. Δεν αποτελεί λύση», υπογραμμίζει το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, προτείνοντας διευρυμένη σύσκεψη, χωρίς καιροσκοπισμούς και κομματικά οφέλη, να πετύχει ενωμένο το έθνος την εφαρμογή του δικαίου.
Αναλυτικά η δήλωση του κ. Γλέζου:

«Στις δραματικές καταστάσεις στις οποίες βρίσκεται η Ελλάδα, απαιτείται ενότητα και μόνον απόψεων, από το σύνολο του πολιτικού κόσμου και των οργανώσεων του λαού. Η αιχμαλωσία των δύο στρατιωτικών μας και το αγκάθι της ονομασίας με τα Σκόπια, δεν αντιμετωπίζονται με ρητορικές αλληλοκατηγορίες.

Ο διχασμός ωφελεί τον αντίπαλο. Δεν αποτελεί λύση. Διότι η διχαστική αντιπαράθεση οδηγεί και σε απαράδεκτες «λεκτικές» ανορθογραφίες. Όπως π.χ. για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς γράφεται κατά κόρον και ζητείται από την Τουρκία να μας πει : «Με ποια κατηγορία τους κρατάει». Αντί να αξιώνουμε από την Τουρκία να δώσει λόγο, με ποιο δικαίωμα παραβιάζει τους κανόνες σε ένα σύνηθες φαινόμενο σε όμορα κράτη.

Γι΄ αυτό προτείνω διευρυμένη σύσκεψη, συνάθροιση, συνάντηση, σύναξη, όλου του πολιτικού κόσμου και θεσμικών εκπροσώπων του Λαού, όπου χωρίς καιροσκοπισμούς και προσπάθεια απόκτησης κομματικών ή άλλων ωφελημάτων, ενωμένο το Έθνος να ξεπεράσει την κρίση και να πετύχει εφαρμογή του δικαίου. Προστατεύοντας μ’ αυτόν τον τρόπο την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή, όπως και τα συμφέροντα της πατρίδας.

Ας μην ξεχνάμε: «Λαός ενωμένος, ποτέ νικημένος», όπως και της Αντιγόνης το αξίωμα : «Οὒτοι συνέχθειν,ἀλλά συμφιλεῖν ἔφυν»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου