Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

«Αριστοκράτης ο μανιακός δολοφόνος των Ταξιτζήδων» – Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις οδηγού - θύματος



Άνδρας μεταξύ 26 και 30 χρονών, μετρίου αναστήματος, λεπτός με μαύρα κοντά μαλλιά, λευκό πρόσωπο, καστανά μάτια και απαλά χαρακτηριστικά είναι το προφίλ του μανιακού δολοφόνου των ταξιτζήδων.

Τη μέρα της επίθεσης που περιγράφει ένα από τα θύματα του, φορούσε μαύρη αθλητική φόρμα με λευκό λογότυπο στο φούτερ και λευκές ρίγες στα μανίκια και μαύρα αθλητικά παπούτσια. Κρατούσε μαύρο αθλητικό σάκο με λευκό λογότυπο και έδειχνε να έχει βγει από γυμναστήριο της Νέας Ερυθραίας. Μιλούσε καθαρά τα ελληνικά και έδειχνε κάτοικος Βορείων Προαστίων.
Ο δικανικός αναλυτής, βαλιστικός πραγματογνώμονας Γιώργος Ραυτογιάννης, ανέφερε: «Γνωρίζουμε ότι ο δράστης χρησιμοποίησε το ίδιο όπλο και στις δύο περιπτώσεις επιθέσεων. Στην αρχή έγινε λόγος για 22άρι, αλλά χρησιμοποίησε 32άρι ή 25άρι. Επειδή επέφερε τα συγκεκριμένα τραυματικά αποτελέσματα, φαίνεται πως χρησιμοποίησε ένα τροποποιημένο όπλο κρότου αερίων που δεν είχε εργοστασιακές ραβδώσεις και δεν έδωσε την αναμενόμενη ενέργεια». Σύμφωνα με τον ειδικό, ο δράστης δεν χρησιμοποίησε σιγαστήρα.

Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις ενός από τα θύματά του 

«Μου έδειξε το πρόσωπο του πριν με πυροβολήσει…» Ήταν βράδυ του Σαββάτου 11 Φεβρουαρίου 2017, όταν ο οδηγός ταξί παρέλαβε τον επίδοξο δολοφόνο του.
Εκείνο το βράδυ αποβίβασε κάποιους πελάτες στο ξενοδοχείο Καστρί. Προχώρησε λίγο και στα δεξιά του δρόμου στη στάση των λεωφορείων, είδε έναν νεαρό άνδρα να σηκώνει το χέρι του για να σταματήσει. Μπήκε μέσα και καλησπέρισε τον οδηγό.
«Βγήκε από το γυμναστήριο και μπήκε στο ταξί για να σκοτώσει…», ανέφερε χαρακτηριστικά το θύμα.
Πριν ο δολοφόνος τον σταματήσει για να επιβιβαστεί στο ταξί του, βγήκε από ένα στενό δίπλα στο πάρκο, που κατέληγε στον κεντρικό δρόμο.
«Δεν φαινόταν καθόλου ταλαιπωρημένος, το αντίθετο. Μπήκε στο ταξί χωρίς να φοράει την κουκούλα του φούτερ, είπε καλησπέρα και μου ζήτησε να τον πάω στην οδό Μαυρομιχάλη 5. Άφησε δίπλα του το σάκο του και με ρώτησε αν γνωρίζω τον συγκεκριμένο δρόμο. Είδα στο GPS πως ήταν πολύ κοντά και ξεκίνησα. Μου έδωσε κάποιες οδηγίες και κατάλαβα πως πρέπει να ήταν από την περιοχή γιατί την γνώριζε καλά», είπε χαρακτηριστικά ο οδηγός.

Η μαρτυρία του οδηγού για την επίθεση που δέχθηκε παγώνει το αίμα

Ο δολοφόνος του ξαναμίλησε όταν πέρασαν την πλατεία Κεφαλαρίου, λέγοντας του πως στο επόμενο στενό θα έπρεπε να στρίψουν αριστερά.

«Με το που περάσαμε τη διασταύρωση και ενώ ήμασταν σε κίνηση, μου έριξε την πρώτη σφαίρα πίσω δεξιά. Δεν κουνήθηκε καθόλου. Στ’ αυτιά μου ακούστηκε ένας περίεργος μεταλλικός θόρυβος. Σαν κάποιος να χτύπησε με ένα αντικείμενο μία κατσαρόλα.

Τότε λιποθύμησα για δευτερόλεπτα. Συνήλθα, αλλά δεν μπορούσα να κινήσω τα χέρια και τα πόδια μου. Το αυτοκίνητο τσούλαγε προς τα δεξιά. Κατάφερα να ψελλίσω: «Φίλε κάτι έγινε… Τράβα το χειρόφρενο». Ήρθε προς το μέρος μου και το τράβηξε. Κάθισε πάλι στη θέση του και με πυροβόλησε άλλες δυο φορές στο κεφάλι…».

Τα φώτα του αυτοκινήτου ήταν ακόμα αναμμένα αλλά έλειπαν τα κλειδιά από τη μίζα. Ο μανιακός τα έβγαλε πριν χαθεί στο σκοτάδι, χωρίς όμως να πειράξει τίποτε άλλο.

Είχαν περάσει περίπου 25 λεπτά της ώρας. Το θύμα χωρίς ακόμα να έχει καταλάβει τι είχε συμβεί, παρατήρησε πως είχε αίματα, αλλά νόμιζε πως άνοιξε η μύτη του. Βγήκε από το ταξί για να πάρει το μπουφάν του από το πορτμπαγκάζ κι ένιωσε αδιαθεσία σαν να ήταν μεθυσμένος.

«Δεν είχα καταλάβει πως είχαν σφηνωθεί τρεις σφαίρες στο κεφάλι μου. Έψαχνα τον επιβάτη γιατί μου είπε ότι έμενε απέναντι… Χτύπησα το κουδούνι αλλά δεν ανταποκρίθηκε κανείς. Πήγα και πιο κάτω σε άλλο σπίτι. Εκεί μου απάντησαν από το παράθυρο πως δεν είδαν το άτομο που ψάχνω. Δεν κατέβηκαν καν στην πόρτα…»,  περιέγραψε το θύμα ανακαλώντας στη μνήμη τους τις στιγμές φρίκης.

Πηγή: Εκπομπή Φως στο Τούνελ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου