Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

Έβρος: Έτσι έπιασαν τους Έλληνες στρατιωτικούς οι Τούρκοι - Δείτε το χάρτη της περιοχής




Κλιμακώνουν την ένταση οι Τούρκοι με την υπόθεση της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από Τούρκους στον Έβρο. - Γιατί δεν τους αφήνουν ελεύθερους; - Όλα δείχνουν ότι δεν πρόκειται για επεισόδιο ρουτίνας... - Φόβοι μήπως οι Τούρκοι συνδέσουν τις συλλήψεις των Ελλήνων στρατιωτικών με την υπόθεση των οκτώ!


Σύμφωνα με πληροφορίες του militaire.gr, οι Τούρκοι δείχνουν διατεθειμένοι να κλιμακώσουν την ένταση που οι ίδιοι προκάλεσαν με τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στις Καστανιές.
Συγκεκριμένα, πληροφορίες που καταφθάνουν στο υπουργείο Εξωτερικών αναφέρουν ότι οι Τούρκοι ετοιμάζονται να δικάσουν τους δύο Έλληνες με την κατηγορία της παράνομης εισόδου.
Αν αυτό ισχύσει, καταρρίπτει τις διαρροές του Γενικού Επιτελείου Στρατού περί «επεισοδίου ρουτίνας» και δυσκολεύει αρκετά την κατάσταση.

Ερωτήματα προκαλεί το γεγονός ότι το ΓΕΣ άργησε χαρακτηριστικά να εκδώσει ανακοίνωση.
Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει διασαφηνιστεί για ποιο λόγο οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν από τους Τούρκους στις Καστανιές μεταφέρθηκαν στην Αδριανούπολη.
Με ποια κατηγορία;

Είναι προφανές ότι από τη στιγμή που παρέστη ανάγκη να μπει σε διαπραγματεύσεις το υπουργείο Εξωτερικών τα πράγματα είναι πιο σοβαρά από όσο νομίζουμε... 


Η περιοχή όπου έγινε η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών είναι ένα πυκνό δάσος.
Στρατιωτικοί που έχουν υπηρετήσει στην περιοχή αναφέρουν ότι με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν αυτές τις ημέρες, το να χάσεις τον προσανατολισμό σου γίνεται ακόμη πιο εύκολο.
Ωστόσο, όπως επισημαίνουν, το σημείο που βρέθηκαν και όπου, όπως όλα δείχνουν οι Τούρκοι είχαν - επί της ουσίας - στήσει ενέδρα, είναι σε τελείως λάθος κατεύθυνση.

Το ελληνικό περίπολο έκανε την καθιερωμένη του αποστολή, που είναι να ελέγχει τις σκοπιές στην περιοχή. Είναι απίθανο, λοιπόν, να έχασαν τον προσανατολισμό τους.

Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι οι Τούρκοι έψαχναν εδώ και καιρό να «πιάσουν κόσμο».

Το χρονικό 

Όπως έγινε γνωστό, στρατιωτική περίπολος, αποτελούμενη από δύο Στελέχη του Στρατού Ξηράς, έχασε τον προσανατολισμό της λόγω κακοκαιρίας και βρέθηκε σε τουρκικό έδαφος.

Εκεί, οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί εντοπίστηκαν από τουρκική περίπολο και συνελήφθησαν.
Το περιστατικό σημειώθηκε χθες, Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΣ, όλα έγιναν σε μια συνήθη περιπολία στην οριογραμμή δασικής περιοχής Καστανιών Έβρου.

Για το περιστατικό έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες αρχές, ενώ από την πρώτη στιγμή οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε επικοινωνία με τις τουρκικές και είναι σε εξέλιξη διαδικασίες επανόδου των Ελλήνων Στελεχών στην Ελλάδα.

Παράλληλα, το Γενικό Επιτελείο Στρατού ενημερώνει ότι οι δύο Έλληνες είναι καλά στην υγεία τους και βρίσκονται στην Αδριανούπολη, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες της επιστροφής τους στη χώρα μας.

δές το 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου