Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

Τηλεοπτικές άδειες: η ανακοίνωση της εταιρείας που κόπηκε από το διαγωνισμό

Το ΕΣΡ αποφάσισε ομόφων ότι οι αιτήσεις που πληρούν τις προϋποθέσεις του Συντάγματος, των νόμων και της προκήρυξης είναι (κατά την σειρά με την οποία  κατετέθησαν) οι:
1.Ειδήσεις ντοτ κομ. Ανώνυμη Ραδιοτηλεοπτική και Εμπορική Εταιρεία παροχής Πληροφοριών Ενημέρωσης (ΣΚΑΙ)

2. Νέα Τηλεόραση Α.Ε. (Star Channel)
3.ALPHA Δορυφορική τηλεόραση Α.Ε. (Alpha)
4. Antenna TV Α.Ε. (Ant1)
5.Ραδιοτηλεοπτική A.E. (“E” TV)
Με ομόφωνη επίσης απόφαση το ΕΣΡ δεν έκανε δεκτή την αίτηση της εταιρείας «Τηλεοπτική Ελληνική Α.Ε.» η οποία προέβη στην εξής ανακοίνωση:
εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επισημαίνει ότι:
«Η εταιρεία ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ Α.Ε. υπέβαλε φάκελο με πλήρη δικαιολογητικά, για τα οποία παρασχέθηκαν όσες διευκρινίσεις ζητήθηκαν από το ΕΣΡ. Από το σύνολο των στοιχείων που υποβλήθηκαν αποδεικνύεται κατά τρόπο αδιαμφισβήτητο η συνδρομή όλων των προϋποθέσεων του νόμου για τη χορήγηση άδειας.
Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την απόφαση του ΕΣΡ να μην συμπεριλάβει την εταιρεία μας στον πίνακα των προσωρινών υπερθεματιστών, χωρίς ωστόσο να καθιστά γνωστούς τους λόγους που οδήγησαν στον αποκλεισμό της, με τρόπο ώστε να μένει αδιάθετη μία ακόμη άδεια, με ό,τι συνεπάγεται αυτό στην απώλεια εσόδων για το Ελληνικό Δημόσιο.
Η εταιρεία ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ Α.Ε., η οποία έχει ήδη προβεί σε σημαντικές επενδύσεις και προσλήψεις προσωπικού για την άμεση υλοποίηση του εγχειρήματος, επιφυλάσσεται των δικαιωμάτων της και εξετάζει τις περαιτέρω κινήσεις της».

Τις επόμενες ημέρες λοιπόν αναμένεται η εταιρεία ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ Α.Ε. που κόπηκε από το διαγωνισμό να κινηθεί νομικά εναντίον της απόφασης του ΕΣΡ ενώ να θυμίσουμε ότι αύριο, την Παρασκευή 4 Μαΐου, είναι προγραμματισμένο να συζητηθεί στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η προσφυγή της ΕΙΤΗΣΕΕ (Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας) και των τηλεοπτικών σταθμών ALPHA, ANT1, MEGA, ΣΚΑΪ, STAR ζητώντας την ακύρωση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου