Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

Eurovision 2018: Αποκάλυψη για την εμφάνιση της Γιάννας Τερζή που οδήγησε στον αποκλεισμό από τον τελικό

 
 
Τι συνέβη με την ελληνική συμμετοχή;
Ο αποκλεισμός της Ελλάδας από τον τελικό της Eurovision 2018 έχει προκαλέσει μεγάλη συζήτηση γύρω από το τι έφταιξε. Οι περισσότεροι επικεντρώνονται στην σκηνική εμφάνιση της Γιάννας Τερζή αφού στα προγνωστικά η Ελλάδα που βρισκόταν αρχικά στην 9η θέση κατρακύλησε στην 16η θέση. Ο Γιάννης Πουλόπουλος ο οποίος βρίσκεται στη Λισαβόνα καλύπτοντας τη Eurovision θέλησε να μεταφέρει όλες τις πληροφορίες γύρω από τη βραδιά του Α΄ημιτελικού και να κάνει μια σημαντική αποκάλυψη γύρω από την ελληνική συμμετοχή.

«Κρατερέ μου είσαι ο πιο σωστός από όλους όταν χθες μου είπες πως δεν είναι το The Voice η Eurovision. Είναι οπτικοακουστικό. Η εμφάνιση μας, το οπτικό κομμάτι είναι αυτό που δεν άρεσε. Δεν πέρασε το μήνυμα αυτό που θέλαμε, η εσωτερικότητα που θέλαμε να έχει το τραγούδι μας, δεν καταφέραμε να τη μεταφέρουμε στους Ευρωπαίους. Τι έφταιξε; Υπάρχουν πάρα πολλά τα οποία μπορώ να σας τα πω ένα προς ένα.

Για το αν φταίει η όχι η διοργάνωση… το ξέρετε ότι το Ισραήλ κάποια στιγμή στα ακουστικά του άκουσε τις οδηγίες του σκηνοθέτη; Η Netta πέταξε το ακουστικό της και είπε εγώ δεν εμφανίζομαι στη σκηνή αν συνεχίσουν τα προβλήματα. Κάποιοι μου μετέφεραν πως ακόμα και στην κάρτα μας, έλεγε Yanni Terzi. Το ξέρετε πως αυτά τα περιβόητα πυροτεχνήματα, πήγε η χορογράφος της ελληνικής αποστολής και πάτησε η ίδια το κουμπί έτσι ώστε να πέσουν στην κατάλληλη στιγμή;
Ήρθε η ώρα να πούμε αλήθειες… Στην εμφάνιση που ψήφισαν οι κριτικές επιτροπές σας είπα ήδη ότι τα πυροτεχνήματα έπεσαν σε λάθος στιγμή. Όμως η Γιάννα σοκαρίστηκε εκείνη τη στιγμή. Το κράτησε όλο αυτό μέσα της για να μην φανεί και για αυτό μετά εμείς πήγαμε στην EBU και είπαμε ότι σας παρακαλούμε πολύ, έτσι όπως έγινε, η τραγουδίστρια σοκαρίστηκε από ένα δικό σας τεχνικό λάθος και θα θέλαμε να επαναληφθεί η εμφάνιση έτσι ώστε οι επιτροπές να έχουν ένα άρτιο αποτέλεσμα. Ούτε αυτό δεν έγινε. Πάμε στο κομμάτι της εμφάνισης, τι μπορεί να έφταιξε. Ναι, θέλαμε να κάνουμε κάτι μίνιμαλ που όμως δεν ήταν αυτό το αρχικό σχέδιο.»

Ο συνθέτης του ελληνικού τραγουδιού, Άρης Καλημέρης μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής Στη Φωλιά των Κου Κου, μετά τον αποκλεισμό της Ελλάδας από τον Α’ ημιτελικό, ανέφερε: «Η Γιάννα ήταν τέλεια. Όλα τα άλλα δεν πήγαν καλά. Έχω δει κάποια λάθη τα οποία έχουν γίνει από την αρχή. Είχαμε ζητήσει τέσσερις άλλες ιδέες για στη σκηνή, αλλά έγινε η πέμπτη. Αυτό που είδατε ήταν η πέμπτη επιλογή. Το τι πήγε λάθος δεν το γνωρίζω. Εμείς μάλλον δεν μπορέσαμε να περάσουμε το μήνυμα μας.»
Αυτή ήταν και η ουσία όσων ήθελε να πει ο Γιάννης Πουλόπουλος, ο οποίος επισήμανε πως από αυτά που ζητήθηκαν στην πέμπτη ουσιαστικά πρόταση που έκαναν, έγινε το 20%.

«Ήρθε η ώρα να σας αποκαλύψω το μεγάλο μυστικό, το οποίο το γνωρίζω εδώ και δύο ημέρες αλλά δεν ήθελα να το αποκαλύψω, για να μην μεταφέρω και ένα αρνητικό κλίμα. Ήθελα να μείνουμε αισιόδοξοι και να περιμένουμε την πρόκριση της Ελλάδας, κάτι που μας άξιζε.

Όταν κάποια χώρα στέλνει την πρόταση της, ζητά κάποια τεχνικά μέσα, ότι έχω ονειρευτεί να κάνω αυτό στο τραγούδι μου και θέλω να το υλοποιήσετε. Έγιναν τέσσερις διαφορετικές προτάσεις οι οποίες και απορρίφθηκαν μέχρι να φτάσουμε στην πέμπτη εναλλακτική. Αντιλαμβάνεστε ότι οι προηγούμενες θα ήταν σαφώς καλύτερες. Ακόμα όμως και στην πέμπτη εναλλακτική δεν λειτούργησε τίποτα και έπρεπε να ενεργοποιηθούν συνεχώς νέα σχέδια. Πυροτεχνήματα εμείς δεν θέλαμε να υπάρχουν. Από τη στιγμή που όμως το εύρημα με το χέρι, με τη δεσμίδα φωτός και τα μαγικά που θα έκανε η Γιάννα και παρέπεμπε σε μια εντυπωσιακή και γνωστή διαφήμιση παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας, δεν κατάφερε να γίνει, αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Γιάννα Τερζή να αγχωθεί», ανέφερε ο δημοσιογράφος.

δες το

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου