Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

Άμφισσα - Αποκάλυψη σοκ: Επιχειρηματίας πυροβόλησε την 13χρονη - Σχεδόν αποκεφαλίστηκε




Καζάνι που «βράζει» η Άμφισσα μετά τη δολοφονία 13χρονης - Άφαντος ο δράστης - Πού τον αναζητά η Αστυνομία - Τα δύο σενάρια για το πώς εκτυλίχθηκε η τραγωδία
Ανατριχίλα προκαλούν οι λεπτομέρειες της δολοφονίας ενός 13χρονου κοριτσιού από αδέσποτη σφαίρα στην Άμφισσα.

Ο δράστης -κρεοπώλης στο επάγγελμα- φέρεται να πυροβόλησε δύο φορές, με τη μια σφαίρα να βρίσκει το άτυχο παιδί στο κεφάλι και σύμφωνα με πληροφορίες του «Ελεύθερου Τύπου», σχεδόν να την αποκεφαλίζει. Η δεύτερη σφαίρα τραυμάτισε στο πόδι τον πατέρα της.
Εν τω μεταξύ, οι έρευνες για τον δράστη συνεχίζονται με τους αστυνομικούς να ψάχνουν σπιθαμή προς σπιθαμή τον ορεινό όγκο της Γκιώνας, όπου έχει πιθανότατα βρει καταφύγιο.
Μετά το θάνατο της 13χρονης ακολούθησαν επεισόδια με Ρομά να καταστρέφουν το κρεοπωλείο του δράστη και να πυρπολούν το αυτοκίνητό του.

Οι δύο εκδοχές του εγκλήματος

Η τραγωδία σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας (04/06/2018) με την Αστυνομία να εξετάζει δύο εκδοχές.
Η πρώτη εκδοχή αναφέρει πως ο φερόμενος ως δράστης πιάστηκε στα χέρια με ομάδα Ρομά, όταν πέρασε από τον καταυλισμό τους πηγαίνοντας προς τον στάβλο του στο χωριό Προσήλιο. Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής που σημειώθηκε, ο ίδιος πυροβόλησε με την καραμπίνα.
Ωστόσο, υπάρχει κι ένα δεύτερο σενάριο, το οποίο οι Αρχές εξετάζουν. Σύμφωνα με αυτό, ο φερόμενος ως δράστης είχε πέσει θύμα κλοπής στο σπίτι του και κινούνταν παράλληλα στον καταυλισμό, όταν αναγνώρισε ως δράστη έναν ενήλικο Ρομά. Τότε σταμάτησε, πήρε το όπλο του από το πίσω μέρος του αυτοκινήτου και πυροβόλησε τυφλά εναντίον του τραυματίζοντάς τον ελαφρά στο πόδι.
Σε κάθε περίπτωση, ο θάνατος της 13χρονης προκάλεσε μεγάλη οργή στις τάξεις των Ρομά, οι οποίοι σε αντίποινα έκαψαν τόσο το αυτοκίνητο όσο και το κρεοπωλείο που διατηρούσε ο φερόμενος ως δράστης, ο οποίος μέχρι και αυτή τη στιγμή διαφεύγει τη σύλληψη.
Την ίδια στιγμή, η κατάσταση στο Προσήλιο Φωκίδας παραμένει έκρυθμη, με τις Αρχές να καλούν άμεσα σε ενισχύσεις, για να περιφρουρήσουν την τάξη.
Από την πλευρά τους, οι κάτοικοι έχουν προγραμματίσει για τις 19:00 συγκέντρωση στην πλατεία Ησαΐα της Άμφισσας, στη μνήμη του αδικοχαμένου κοριτσιού.
Πηγή φωτογραφιών: Eurokinissi, ΣΚΑΪ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου