Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Live News: Ο πρόεδρος του ΕΟΦ εξηγεί τη δυναμική της χλωροκίνης στον κορονοϊό

"Πρέπει να χορηγείται μόνο υπό ιατρική επίβλεψη και οδηγία"

Με σκοπό να χρησιμοποιούν σε φάρμακα για να καταπολεμηθεί ο κορονοϊός έφτασαν τις τελευταίες ώρες πέντε τόνοι χλωροκίνης στην Ελλάδα. Στο Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε, το απόγευμα της Πέμπτης, ο πρόεδρος του ΕΟΦ, Δημήτρης Φιλίππου....

“Χλωροκίνη υπάρχει στην Ελλάδα. Όντως μια ελληνική εταιρεία προμηθεύτηκε μια μεγάλη ποσότητα πέντε τόνων στην Ελλάδα και ήδη έχει ξεκινήσει η παραγωγή χλωροκίνης και στη χώρα μας” σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΕΟΦ, Δημήτρης Φιλίππου προσθέτοντας πως “πιστεύω ότι αύριο, μεθαύριο θα έχουμε και τα πρώτα κουτιά έτοιμα να διατεθούν για τη θεραπεία ασθενών στα νοσοκομεία”.

“Πρέπει να χορηγείται μόνο υπό ιατρική επίβλεψη και οδηγία. Ούτως ή άλλως το πρόβλημα της θεραπείας δεν είναι απλό αλλά πολύπλοκο. Παρεμβαίνουν παράγοντες τους οποίους πολλούς μπορεί να μην τους ξέρουμε τώρα γιατί είναι ένα καινούργιο φαινόμενο που είναι σε εξέλιξη. Άρα οτιδήποτε γίνεται θα πρέπει να γίνεται υπό ιατρική επίβλεψη, να έχει γνώση ο θεράπων, ο λοιμοξιολόγος και να γίνεται σε ελεγχόμενο περιβάλλον. Τόσο για τις επιπλοκές της νόσου αλλά και για τις επιπλοκές επίσης της ίδιας της θεραπείας την οποία χορηγούμε” πρόσθεσε, επίσης, ο κ. Φιλίππου στο Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο.

Πόσο αποτελεσματική, ωστόσο, θα μπορούσε να είναι η χλωροκίνη στον κορονοϊό; “Ο συνδυασμός χλωροκίνης μαζί με εζεθρομικήνη φαίνεται από τα πρώτα αποτελέσματα των πρώιμων μελετών να έχει θετικά αποτελέσματα στη θεραπεία των ασθενών με λοίμωξη από covid 19. Το ακριβές ποσοστό της αποτελεσματικότητας, πόσους δηλαδή συμπολίτες μας θα μπορέσει να θεραπεύσει, δεν είμαστε δυστυχώς σε θέση να το ξέρουμε ακόμα”.

“Είναι ένα από τα όπλα τα οποία φαίνεται πως θα μας βοηθήσει σημαντικά” συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΕΟΦ, Δημήτρης Φιλίππου στο Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου