Κυριακή 5 Απριλίου 2020

Απίστευτες εικόνες που κόβουν την ανάσα! Φούσκωσαν τα ποτάμια στην Εύβοια



Έντονα πλημμυρικά φαινόμενα και αρκετές ζημιές έχει προκαλέσει στην Εύβοια η κακοκαιρία...


Μεγάλη είναι η κακοκαιρία που πλήττει την Στερεά Ελλάδα τα τελευταία 24ωρα. Στην Νότια Εύβοια και πιο συγκεκριμένα στην Μουρτερή, από τη συνεχή βροχόπτωση και την έντονη καταιγίδα κατά την διάρκεια της νύχτας, πλημμύρισαν δρόμοι, και σπίτια κυρίως σε περιοχές της Νότιας Εύβοιας.

Δείτε τις φωτογραφίες:
Καιρός τώρα: Πλημμύρισε η Μουρτερή (πηγή φωτογραφίας: facebook.com)
Καιρός τώρα στην Εύβοια: Πλημμύρισε η Μουρτερή (πηγή φωτογραφίας: facebook.com)
Καιρός τώρα
Καιρός τώρα: Πλημμύρισε η Μουρτερή (πηγή φωτογραφίας: facebook.com)

Πάνω από 30 εκατοστά το χιόνι στην Ευρυτανία

Την ίδια ώρα στην Ευρυτανία και τη Δυτική Φθιώτιδα το χιόνι που έπεφτε για αρκετές ώρες ξεπέρασε τα 30 εκατοστά σε ύψος.
Εκχιονιστικά μηχανήματα προσπαθούσαν να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους κυρίως στον ορεινό όγκο της Οίτης, των Βαρδουσίων αλλά και στην Ευρυτανία. Τα προβλήματα σε ορισμένες περιοχές ήταν σημαντικά καθώς η έντονη χιονόπτωση δεν επέτρεπε να συνεχίσουν τα μηχανήματα στη διάνοιξη των δρόμων.

Καιρός σήμερα: Πολύ η βροχή και στην Βοιωτία

Στη Βοιωτία χρειάστηκαν αρκετές παρεμβάσεις για να αντιμετωπιστούν πλημμύρες ιδιαίτερα στο Δήμο Αλιάρτου. Μηχανήματα της Περιφέρειας από πολύ νωρίς είχαν ξεκινήσει παρεμβάσεις σε διάφορα επικίνδυνα σημεία μέσα στην Κωπαΐδα για να διευκολύνουν την έξοδο στα νερά. Παράλληλα παρεμβάσεις με μηχανήματα χρειάστηκαν και στο δρόμο Θηβών Λιβαδείας καθώς τα πλημμυρικά φαινόμενα απειλούσαν ακόμη και την συνέχιση της συγκοινωνίας.

Τι καιρό θα κάνει το Πάσχα;

Σε σχέση με την μακροπρόθεσμη τάση, τίποτα το ανησυχητικό δεν υπάρχει στον ορίζοντα.
Σύμφωνα με το dokari.gr, θα υπάρχει μόνο η παραδοσιακή συννεφιά της Μεγάλης Παρασκευής, η οποία με τα σημερινά δεδομένα δείχνει να είναι και βροχερή για αρκετές περιοχές.
Σαφέστατη όμως θα είναι η βελτίωση από το Μεγάλο Σάββατο. Την Κυριακή του Πάσχα θα έχει ήλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου