Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Επίθεση βιτριόλι-Ραγδαίες εξελίξεις: «Υπάρχει πρόοδος στις έρευνες-Είμαστε κοντά στην ταυτοποίηση»



Επίθεση με βιτριόλι: Το ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη της μαυροφορεμένης γυναίκας που επιτέθηκε στην 34χρονη Ιωάννα την περασμένη εβδομάδα, συνεχίζεται...
Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας της 34χρονης, Νίκο Αλεξανδρή, υπάρχει μεγάλη πρόοδος στις έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό της γυναίκας που επιτέθηκε στην άτυχη κοπέλα.

Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης (28/05) στον ΑΝΤ1, ο κ. Αλεξανδρής τόνισε ότι δεν αρκούν οι ενδείξεις που υπάρχουν, γι' αυτό αναμένεται η ταυτοποίηση και η απόδειξη.
«Στην αρχή υπάρχει το σοκ της επίθεσης, αλλά περνώντας ο χρόνος ανασύρει μνήμες και τις μεταφέρει στην Αστυνομία”, είπε για την 34χρονη. «Το μυαλό του ανθρώπου μπορεί να φθάσει σε ασύλληπτα μονοπάτια που καταστρέφουν ζωές. Εξετάζονται ότι στοιχεία υπάρχουν», πρόσθεσε.
«Το δυσκολότερο είναι το μετά. Θα πρέπει να αποκαταστήσει ένα μεγάλος μέρος των βλαβών που έχει υποστεί, όχι μόνο σωματικά, αλλά και ψυχικά. Έχει μακρύ δρόμο», κατέληξε ο δικηγόρος.
Δείτε όλα όσα δήλωσε ο κ. Αλεξανδρής στον ΑΝΤ1, στο βίντεο που ακολουθεί:

Το σκίτσο της μαυροφορεμένης γυναίκας

Από τις περιγραφές της κοπέλας προς τους αστυνομικούς προκύπτει η περιγραφή της γυναίκας με το βιτριόλι, αποκαλύπτοντας το σκίτσο της δράστριας.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, πρόκειται για μια γυναίκα μετρίου αναστήματος με ύψος κοντά στο 1.68. Το χρώμα των μαλλιών της είναι μελί και το μήκος φθάνει μέχρι τον ώμο. Όπως φαίνεται από τις μέχρι τώρα πληροφορίες, φορά ζακέτα μέχρι το γόνατο, αθλητικά παπούτσια, ενώ έχει και σακίδιο στην πλάτη. Φορά, όμως, και κασκέτο, ενώ χαρακτηρίζεται αθλητικός τύπος, αδύνατη και κινείται πολύ κοντά στον τόπο της επίθεσης και τη δεδομένη χρονική στιγμή που έγινε.
Αυτή τη στιγμή, η εικόνα της γυναίκας αναλύεται καρέ-καρέ, ενώ όπως φαίνεται η εικόνα της δεν είναι άγνωστη στους αξιωματικούς που χειρίζονται την υπόθεση, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι μοιάζει με άτομο από το περιβάλλον της Ιωάννας.

«Αν ήξερε θα μιλούσε»

Ο έτερος δικηγόρος της 34χρονης, Απόστολος Λύτρας, τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, πως αν ήταν μια απλή υπόθεση θα είχε βρεθεί ήδη η άκρη του νήματος και πως είναι απορίας άξιο πως δεν είδε κανείς κάτι ενώ το έγκλημα έγινε στις 9 το πρωί, σε πολυσύχναστο σημείο αλλά και με πολλούς αυτόπτες μάρτυρες που βοήθησαν την Ιωάννα.
Δεν απέκλεισε να γνωρίζει το δράστη, ωστόσο από την πρώτη στιγμή αναφέρει ότι δεν είχε με κανέναν το παραμικρό πρόβλημα και δεν πάει το μυαλό της σε κάποιον «ανοιχτό λογαριασμό». Ο κ. Λύτρας σχολιάζοντας την εκτίμηση του προέδρου των ειδικών φρουρών κ. Ντούμα ότι το «κλειδί» το κρατά το ίδιο το θύμα, είπε ότι αυτό θα ίσχυε αν όντως γνώριζε ποιος της επιτέθηκε και δεν το έλεγε.
«Αν πράγματι ήξερε τα πάντα και δεν τα έλεγε, τότε ναι, το κλειδί είναι το θύμα. Από τη στιγμή όμως που σας λέω ότι δεν πάει πουθενά το μυαλό της, πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσουμε να λέμε ότι αυτή είναι το "κλειδί". Αν ήταν κάτι με τόσο μεγάλη ζημιά που έχει πάθει θα το έλεγε κατευθείαν», τόνισε ο δικηγόρος της 34χρονης.

Ο πρώην σύντροφος, τα βίντεο και τα επτά πρόσωπα

Τα 20 βίντεο που έχουν συλλέξει από την περιοχή της επίθεσης και τις μαρτυρίες των αυτοπτών μαρτύρων επανεξετάζουν στην Ελληνική Αστυνομία προκειμένου να βρει την άκρη του νήματος για την επίθεση με βιτριόλι.
Τα στοιχεία που σκιαγραφούν το προφίλ της γυναίκας που επιτέθηκε στην Ιωάννα, έχουν προκύψει σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων της περιοχής, αλλά και μαρτυρίες ατόμων που βρίσκονταν στο σημείο.
Σύμφωνα με τον Alpha, οι αστυνομικές αρχές συνεχίζοντας τις έρευνες για να λύσουν το μυστήριο της σοκαριστικής επίθεσης, έχουν βάλει στο «μικροσκόπιο» επτά πρόσωπα από το φιλικό και το συγγενικό περιβάλλον της 34χρονης. Σημειώνεται πως και τα επτά πρόσωπα, ωστόσο, έχουν δηλώσει άλλοθι.
Οι ειδικοί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ προσπαθούν να ξεθολώσουν το πρόσωπο της μαυροφορεμένης σε συγκεκριμένο βίντεο από κάμερα της περιοχής και να «φωτίσουν» τα φωτογραφικά καρέ, ελπίζοντας να αποκαλυφθεί ποια γυναίκα είναι το πρόσωπο στη θολή φιγούρα.
Την ίδια ώρα, η κατάθεση πρώην συντρόφου του θύματος έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα της υπόθεσης, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, αποκάλυψε στους αστυνομικούς στοιχεία και λεπτομέρειες από την προσωπική ζωή της 34χρονης με ιδιαίτερη σημασία για τις έρευνες.
Ο ιδιωτικός ερευνητής, Γιώργος Τσούκαλης, μιλώντας στο MEGA άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρχει ένα συμβόλαιο θανάτου.

Το κινητό που θα «δείξει» τη μαυροφορεμένη

Το αίτημα των αστυνομικών για άρση του τηλεφωνικού απορρήτου έγινε δεκτό και πλέον ξεκίνησε ο αγώνας δρόμου προκειμένου να εντοπιστεί το στίγμα των κινήσεων των υπόπτων γυναικών, σε αυτή τη φρικτή υπόθεση.
Οι αναλυτές της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας, θεωρούν ότι το λάθος που έκανε η δράστις, να μεταφέρει δηλαδή ενεργοποιημένο το κινητό της τηλέφωνο τη στιγμή της επίθεσης θα τους οδηγήσει σε αυτήν.
Δείτε φωτογραφίες της στη gallery:
4-8.jpg
01
Ο χρόνος για την 34χρονη Ιωάννα σταμάτησε το πρωί της Τετάρτης (20/05) όταν μία «μασκοφόρος», κρυμμένη στο σκοτάδι έριξε βιτριόλι στην άτυχη ανυποψίαστη γυναίκα που εκείνη την ώρα πήγαινε στην δουλειά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου