Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021

Δημήτρης Λιγνάδης: "Αν μιλήσεις, θα σου τινάξω τα μυαλά στον αέρα" - Οι απειλές στη γυναίκα που τον "έκαψε"

 



Ποια είναι η 41χρονη μάρτυρας που ξεσκέπασε τον Δημήτρη Λιγνάδη - Η πολυετής ερωτική σχέση τους και τα σκοτεινά μυστικά που γνώριζε...


Σοκαριστικές είναι οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως από τις καταθέσεις για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη και τις κατηγορίες για βιασμούς κατά συρροή.

Όπως έχει γίνει γνωστό, την Παρασκευή ο Εισαγγελέας πρωτοδικών Κώστας Σπυρόπουλος έλαβε πολύωρη κατάθεση από γυναίκα, η μαρτυρία της οποίας αποδείχθηκε καθοριστική όσον αφορά τις εξελίξεις με τη σύλληψη του σκηνοθέτη, καθώς πρόκειται για πρόσωπο που γνωρίζει συγκεκριμένα γεγονότα χωρίς να έχει την ιδιότητα του θύματος.


Η πρώην σύντροφός του και οι απειλές για τη ζωή της

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha αλλά και του Mega, πρόκειται για τη 41χρονη γυναίκα που γνώριζε όσο λίγοι τη δράση του σκηνοθέτη.

Γνωρίστηκαν το 1999, όταν εκείνη ήταν 19 ετών και φοιτούσε σε πανεπιστήμιο μεγάλης επαρχιακής πόλης. Η εν λόγω γυναίκα γοητεύτηκε από εκείνον, τον ερωτεύτηκε και είχαν σχέση για πολλά χρόνια, μέχρι το 2017. Μάλιστα, για 19 χρόνια μπαινόβγαινε στο σπίτι του, όπου έβλεπε ανήλικα αγόρια και κορίτσια να πηγαινοέρχονται. Όταν κατάλαβε τι γινόταν αντέδρασε.


Στην κατάθεσή της, η εν λόγω γυναίκα φαίνεται να υποστήριξε πως "το 2016 του είπα ‘θα πάω στην αστυνομία και θα σε δώσω’. Μου απάντησε ‘αν τολμήσεις να μιλήσεις θα πάρω το όπλο και θα σου τινάξω τα μυαλά στον αέρα’".

Η γυναίκα κατέθεσε ότι τρομοκρατήθηκε για τη ζωή της και γι’ αυτό και κράτησε το στόμα της κλειστό από τότε, ενώ έναν χρόνο αργότερα σταμάτησε να συναντά τον σκηνοθέτη.


Οι διαφωτιστικές καταθέσεις που άνοιξαν τον δρόμο της σύλληψης

Λιγνάδης

Ο κατηγορούμενος που μέσω του συνηγόρου του έχει διαμηνύσει πως αρνείται την κατηγορία, θα λάβει, αύριο, αντίγραφο της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί σε βάρος του έτσι ώστε να οργανώσει την άμυνά του έναντι των στοιχείων που περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες το "κατηγορώ" των εισαγγελέων που άσκησαν ποινική δίωξη σε βάρος του, εστιάζεται σε δύο πράξεις βιασμού ανηλίκων που έχουν τελεστεί το 2010 και το 2015.

Μάλιστα, οι μάρτυρες που κατέθεσαν έδωσαν σημαντικά στοιχεία ώστε να μπορέσουν να στοιχειοθετηθούν οι κατηγορίες. Οι καταθέσεις τους συνέπιπταν σε πολλά σημεία, όπως στο κόκκινο αμάξι του Λιγνάδη, τη θέα που είχε το σπίτι του, ακόμη και τις θέσεις όπου βρίσκονταν τα έπιπλα.

Το "ψάρεμα" στην πλατεία και οι υποσχέσεις για λαμπρή καριέρα

Σύμφωνα με το Mega, ο ηθοποιός σύχναζε στην πλατεία δίπλα στο σπίτι του, στο Μεταξουργείο, και "ψάρευε" ανήλικα παιδιά που είχαν όνειρα. Εκεί σύχναζαν παιδιά του Γυμνασίου, όπως ο μηνυτής που ήταν τότε 14 ετών και τον οποίο φέρεται να βίασε ο σκηνοθέτης, το 2010.

"Ο ηθοποιός - σκηνοθέτης ανέπτυσσε σχέσεις μαζί τους, τους έλεγε πως ψάχνει νέα παιδιά με ταλέντο", δήλωσε ο κ. Βλάχος, δικηγόρος του 25χρονου που κατέθεσε μήνυση για βιασμό από σκηνοθέτη.

Τους έλεγε πως "η ηλικία των 14-15 ετών ήταν η κατάλληλη για να αναδειχτεί το ταλέντο τους, για να βγουν προς τα έξω". Ουσιαστικά δηλαδή, τους υποσχόταν μια λαμπρή καριέρα και με αυτόν τον τρόπο τα προσέλκυε για να ικανοποιηθεί ο ίδιος αργότερα πάνω τους.

Τον μηνυτή-πελάτη του, που ήταν ένα παιδί 14 ετών και μπορούσε εύκολα να το χειραγωγήσει, ο κ. Βλάχος είπε, στο MEGA, ότι ο Λιγνάδης τον πήγαινε βόλτες με τη μηχανή του σε συναυλίες γνωστών καλλιτεχνών και του έλεγε πως ήταν καλύτερος. "Εγώ θα σε κάνω αστέρι" έλεγε ο σκηνοθέτης στον ανήλικο μαθητή.

Η κατάθεση διήρκησε πολλές ώρες και με την ολοκλήρωσή της, η μάρτυρας αποχώρησε από το εισαγγελικό γραφείο με μεγάλη μυστικότητα, επιλέγοντας να εξέλθει αποφεύγοντας την κεντρική είσοδο της Εισαγγελίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου