Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Eurovision: τι λένε τα στοιχήματα λίγες ημέρες πριν από τον Τελικό;

Σε λιγότερο από μία εβδομάδα και συγκεκριμένα την επόμενη Τρίτη στις 22:00 (ώρα Ελλάδας) αναμένεται να ακουστεί το πρώτο "Good Evening Europe!" στον 59ο μουσικό διαγωνισμό της Eurovision και η Κοπενχάγη είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους χιλιάδες fans της διοργάνωσης. 


37 καλλιτέχνες από 37 χώρες με αντίστοιχα τραγούδια θα παρελάσουν από τη σκηνή του B&W Hallerne καθ' όλη την επόμενη εβδομάδα με σκοπό, αρχικά, την πρόκριση στον Μεγάλο Τελικό του Σαββάτου και στη συνέχεια την κατάκτηση της κορυφής στον βαθμολογικό πίνακα. Ωστόσο, έχει ενδιαφέρον να μάθουμε πώς εξελίσσεται η μάχη στα προγνωστικά στοιχεία των γραφείων στοιχημάτων ανά την Ευρώπη, τα οποία την εβδομάδα που μας έρχεται πρόκειται να πάρουν "φωτιά"!

Στον Α' Ημιτελικό, όπου διαγωνίζονται 16 χώρες, τις περισσότερες πιθανότητες πρόκρισης στον Τελικό διαθέτουν: Αρμενία, Σουηδία, Αζερμπαϊτζάν, Ουκρανία, Ουγγαρία, Βέλγιο, Ρωσία, Ολλανδία, Εσθονία και Μαυροβούνιο, ενώ για ένα από τα δέκα "χρυσά" εισιτήρια θα παλέψει και η Μολδαβία που ακολουθεί.

Στον κρίσιμο Β' Ημιτελικό, στον οποίο διαγωνίζονται 15 χώρες (μεταξύ αυτών και η Ελλάδα), τα δέκα εισιτήρια για τον Μεγάλο Τελικό του Σαββάτου λαμβάνουν μέχρι στιγμής: Ρουμανία, Ελλάδα, Νορβηγία, Αυστρία, Ιρλανδία, Φινλανδία, Μάλτα, Ισραήλ, Πολωνία και Ελβετία, την ώρα που και η Σλοβενία θα δώσει δυναμικά αγώνα πρόκρισης. 

Όσον αφορά τα προγνωστικά σχετικά με τον νικητή του Τελικού, τα γραφεία στοιχημάτων ανά την Ευρώπη επιμένουν να δίνουν στην πρώτη θέση εδώ και μήνες την Αρμενία και το τραγούδι "Not Alone" του Aram Mp3. Σουηδία και Δανία ακολουθούν επικίνδυνα με τις... ευλογίες του Σκανδιναβικού μπλοκ, ενώ παρά την εμπόλεμη κατάστασή της και την ελάχιστη απήχηση του κομματιού της, η Ουκρανία εξακολουθεί να δίνεται τέταρτη στα γραφεία στοιχημάτων. 

Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν επίσης το Ηνωμένο Βασίλειο, η Νορβηγία, η Ουγγαρία, το Αζερμπαϊτζάν, το Ισραήλ και η Ρουμανία. Σχετικά με την Ελλάδα, το "Rise Up" των Freaky Fortune & Riskykidd παραμένει στη 14η θέση, με μικρές αυξομειώσεις μεταξύ 12ης-15ης. Μετά το τέλος και των πρώτων προβών κάθε χώρας, τα προγνωστικά ενδέχεται να αλλάξουν, λόγω της διαφορετικής ζωντανής εκτέλεσης και παρουσίασης των κομματιών επί σκηνής. Ωστόσο, ελάχιστα πράγματα μπορούν να ανατραπούν, εφόσον τα στοιχήματα έχουν πια παγιωθεί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου