Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

Έτοιμος ο Τσίπρας να ανοίξει νέο μέτωπο με την Εκκλησία

 

 

Ποιοι και γιατί έχουν βάλει στο μάτι την περιουσία της Εκκλησίας, επιχειρώντας ταυτόχρονα την εθνολογική αλλοίωση του πληθυσμού – Τι κρύβεται πίσω από τις εμμονές του ΣΥΡΙΖΑ για αλλαγές στη Παιδεία και στην Θρησκεία

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι την ώρα που διεξάγονταν ο διαγωνισμός με τις τηλεοπτικές άδειες, ο κ. Τσίπρας βρήκε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Aρχιεπίσκοπο Αθηνών και να συζητήσουν μαζί για αρκετές ώρες. Tην ίδια ώρα έχει βουίξει ο τόπος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται να φέρει τα πάνω κάτω στην εκπαίδευση και να μετατρέψει το μάθημα των θρησκευτικών σε θρησκειολογία.  Όχι, τίποτα από αυτά δεν είναι τυχαίο.
Στα δύο περίπου χρόνια που ο ΣΥΡΙΖΑ κατέχει μαζί με τους ΑΝ.ΕΛ. τη διακυβέρνηση, δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα για την έξοδο της χώρας από την επικυριαρχία των δανειστών. 
 
Αντιθέτως έχουν γίνει όλα όσα ικανοποιούν τις ιδεοληψίες των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα όλα έγιναν με την ανοχή των ΑΝ.ΕΛ. που αρνούνται να χάσουν τις υπουργικές τους καρέκλες
 
Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους ο κ. Αλέξης Τσίπρας κατάφερε:
 
-Να περάσει το σύμφωνο συμβίωσης
 
-Να προωθήσει το θέμα των τζαμιών στην Ελλάδα
 
-Να γεμίσει την Ελλάδα με hotspots και μεταναστευτικές ροές
 
-Να μην διώκονται όσοι βρίζουν τα Θεία
 
Παράλληλα  δίνει μάχες να καταργήσει την προσευχή και τα θρησκευτικά στα σχολεία. Και για όλα τα παραπάνω όχι μόνο δεν μιλάει κανένας, αλλά αντίθετα άπαντες σφυρίζουν αδιάφορα. Ακόμα και οι αυτοαποκαλούμενοι «μεγάλοι πατριώτες» των ΑΝ.ΕΛ. Όπως πολλές φορές έχουμε γράψει, ο κ. Τσίπρας αρέσκεται στο να ανοίγει μέτωπα, πολεμώντας για παράδειγμα – δήθεν – τη διαπλοκή.
 
Το μέγα μέτωπο που θα ανοίξει το προσεχές διάστημα είναι οι σχέσεις κράτους – εκκλησίας. Το δεύτερο μέτωπο είναι η πολιτιστική και πολιτισμική παρέμβαση της εκκλησίας στην εθνολογική δομή της ελληνικής κοινωνίας.
 
Κατά την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ αυτά πρέπει να αλλάξουν. Και βεβαίως αυτό δεν είναι μόνο άποψη και ιδεολογική εμμονή του ΣΥΡΙΖΑ, είναι και απαίτηση των δανειστών που επιχειρούν, σαφέστατα πλέον, την εθνολογική αλλοίωση του πληθυσμού. 
 
Οι λόγοι είναι αρκετοί. Ένας εκ των βασικότερων είναι βεβαίως η εκκλησιαστική περιουσία την οποία ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει βάλει στο «μάτι» από την πρώτη μέρα της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.  Μαζί του συμπλέουν και οι δανειστές που με λαχτάρα περιμένουν μετά την αρπαγή της δημόσιας και της ιδιωτικής περιουσίας να βάλουν στο χέρι και τα φιλέτα της εκκλησίας. 
 
Υπενθυμίζουμε ότι για το θέμα ενδιαφέρονται και αρκετοί παράγοντες του εφοπλιστικού λόμπι που μπορεί να δηλώνουν Έλληνες, αλλά η καρδιά τους χτυπάει στο City και στη New York. 
 
Διόλου τυχαίες δεν είναι και οι εμμονές του Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσει στην περίφημη Συνταγματική Αναθεώρηση και μάλιστα την ώρα που η Ελλάδα βρίσκεται υπό την πλήρη επιτήρηση ξένων παραγόντων και οργανισμών. 
 
Μέσω της Συνταγματικής Αναθεώρησης τι ακριβώς θέλει να αλλάξει ο κ. Τσίπρας; 
 
Γιατί άραγε θέλει να διαρρήξει τις Συνταγματικά κατοχυρωμένες σχέσεις του ελληνικού κράτους με την επίσημη θρησκεία; 
 
Ακόμα και αυτοί που απεχθάνονται τη συνωμοσιολογία έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται πώς κάτι περίεργο συμβαίνει στην Ελλάδα των μνημονίων. 
 
Οι συμπτώσεις είναι πάρα πολλές για να είναι συμπτώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου