Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

Σκάνδαλο Energa: Κλήσεις σε 15 άτομα για πλαστές ιατρικές βεβαιώσεις περί «αναπηρίας» του Φλώρου



Κλήσεις σε περίπου 15 πρόσωπα για να δώσουν εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινων πράξεων για τα πλαστά ιατρικά πιστοποιητικά που οδήγησαν εκτός φυλακής λόγω «αναπηρίας» τόσο τον γνωστό επιχειρηματία Άρη Φλώρο της «Energa - Hellas Power» όσο κι έναν ισοβίτη, καταδικασμένο για δύο ανθρωποκτονίες απέστειλαν την Τρίτη (22/01/2019) οι εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς....

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των προσώπων που θα καταθέσουν με την ιδιότητα του υπόπτου είναι και ο 39χρονος επιχειρηματίας. Κατά τις ίδιες πηγές οι εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς, ερευνώντας τα μαϊμού πιστοποιητικά της αποφυλάκισης Φλώρου, φέρονται να έπεσαν σε συγκοινωνούντα δοχεία, για ακόμα μία περίπτωση αποφυλάκισης λόγω «αναπηρίας», δηλαδή του γνωστού ισοβίτη.

Από την έρευνα των εισαγγελικών λειτουργών προέκυψε ότι τουλάχιστον ένα πρόσωπο ήταν κοινό στη διαδικασία έκδοσης των πλαστών ιατρικών γνωματεύσεων και στις δυο περιπτώσεις.
Τις επόμενες ημέρες, οι περίπου 15 ύποπτοι θα περάσουν την πόρτα των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς και αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία για να προετοιμάσουν τις εξηγήσεις τους.
Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Αύγουστο, ο Άρης Φλώρος καταδικασμένος σε πολυετείς ποινές κάθειρξης για την υπόθεση της Energa-Hellas Power και την απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, αποφυλακίστηκε με τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου καθώς προσκόμισε στο δικαστικό συμβούλιο τη βεβαίωση του ΚΕΠΑ Νίκαιας βάσει της οποίας είχε δήθεν ποσοστό αναπηρίας 70%.

Ακολούθησε καταιγισμός καταγγελιών βάσει των οποίων οι ιατρικές βεβαιώσεις που πιστοποιούσαν βαριά ασθένεια για το νεαρό επιχειρηματία ήταν πλαστές.

Μέσα σε λίγες ημέρες, το βούλευμα αποφυλάκισης του Άρη Φλώρου αναιρέθηκε και αρχές Σεπτεμβρίου ο επιχειρηματίας επέστρεψε στη φυλακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου