Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Θρίαμβος Τσιτσιπά στο Αυστραλιανό Open - Κέρδισε 3-1 σετ τον Φέντερερ (pics&vids)



Ιστορική νίκη για τον Έλληνα τενίστα - Προκρίθηκε για πρώτη φορά στους «8» σε τουρνουά Grand Slam - Ποιος θα είναι ο επόμενος αντίπαλός του...

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έγραψε μια ακόμα «χρυσή» σελίδα στην καριέρα του, «πετώντας» έξω από τη συνέχεια του αυστραλιανού Open τον κάτοχο του τίτλου, και θρύλο του παγκοσμίου τένις, Ρότζερ Φέντερερ.

Μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα, που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον θεατών και τηλεθεατών, επικράτησε -και μάλιστα με ανατροπή- του Φέντερερ με 6-7 (11-13), 7-6 (7-3), 7-5 και 7-6 (7-5)!


Με αυτή του τη νίκη, ο Τσιτσιπάς προκρίθηκε για πρώτη φορά σε προημιτελική φάση σε τουρνουά Grand Slam.


Αντίπαλος του Τσιτσιπά στους «8» θα είναι ο Ισπανός, Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ, που επικράτησε με 3-2 του Κροάτη, Μαρίν Τσίλιτς.

«Είμαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στη Γη»

«Δεν μπορώ να το περιγράψω», δήλωσε σε έναν άλλο θρύλο του παγκοσμίου τένις, τον Τζον Μακενρό, ο Στέφανος Τσιτσιπάς για τα πρώτα του συναισθήματα μετά τον αγώνα.


Έτσι έφτασε στο θρίαμβο

Ο Ελληνας άσος, «κοίταξε στα μάτια» τον Ελβετό «βασιλιά», ο οποίος χρησιμοποίησε -εκτός από τις αδιαμφισβήτητες ικανότητες του- στην εμπειρία και την ψυχραιμία που επέδειξε όταν «έκαιγε» το κίτρινο μπαλάκι. Ομως ο ενθουσιασμός, η στοχοπροσήλωση και οι εντυπωσιακές δυνατότητες του 20χρονου Στέφανου, τον οδήγησαν στην ιστορική νίκη!
tsitsipas-federer-1.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου