Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Γύρω από την Tv:Καρντάσια... ξανασκεφτείτε το...

Ο τίτλος ήταν έξυπνος. Ουσιαστικά αξιοποιήθηκε το εύρημα του τίτλου του αμερικανικού ριάλιτι και της πιο διάσημης τηλεοπτικής οικογένειας της χώρας σε συνδυασμό με μια εξελληνισμένη τουρκική λέξη η οποία προσδιορίζει τον στενό φίλο, τον αδελφό. Ως εδώ καλά. Το πρόβλημα αρχίζει παρακάτω και συγκεκριμένα στο περιεχόμενο αλλά και στην παρουσίαση.

Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου είχε...
την ιδέα προφανώς αλλά μάλλον όχι απόλυτα σχηματοποιημένη. Αυτό που συμπεραίνει κάποιος παρακολουθώντας το συγκεκριμένο τοκ σόου είναι ότι από την ιδέα ως την πραγματοποίησή της ο δρόμος είναι μακρύς. Ανθρωποι πηγαινοέρχονται στο πλατό, ερωτώνται, απαντούν για θέματα αδιάφορα, για ζητήματα που λίγο ενδιαφέρουν, ενώ αυτό που ενοχλεί περισσότερο είναι η πρόθεση να να γίνει το αστείο σώνει και ντε. Και εδώ είναι το χειρότερο σημείο και η μεγαλύτερη αδυναμία της εκπομπής. Το χιούμορ, το οποίο έχει χαρακτηριστικά χοντροκοπιάς, κακής αισθητικής, είναι παρωχημένο ως και ενοχλητικό, είναι αποτυχημένο. Γιατί για να «ευδοκιμήσει» το χιούμορ θα πρέπει να υπάρχει περιεχόμενο επάνω στο οποίο θα πατήσει και θα τσαλακώσει αυτό που τσαλακώνεται. Εν προκειμένω στραπατσάρονται οι δύο παρουσιαστές, Αρναούτογλου και Σταρόβας. Η Μαρία Μπεκατώρου αγνοείται. Είναι τόσο παραγκωνισμένη και τόσο αμήχανη που το μοναδικό σημείο στο οποίο μπορείς να σταθείς είναι η σημαντική βελτίωση της εικόνας της, για την οποία μάλλον ευθύνεται η υπεύθυνη στυλίστρια.

Δυστυχώς τα «Καρντάσιανς» είναι ένα δείγμα τηλεόρασης βυθισμένης στο παρελθόν που προσπαθεί να δείξει ότι τσαλαβουτά σε κάτι πιο σύγχρονο αλλά δεν τα καταφέρνει. Επαναλαμβάνει μια συνταγή ανώδυνη, αδιάφορη. Αντί να κάνει φύλλο και φτερό τους καλεσμένους, τους χαϊδεύει, τους κοιτάζει στα μάτια, τους σιγοντάρει. Ο,τι γινόταν, δηλαδή, και τα προηγούμενα χρόνια μέσα από τα σόου-αρλούμπες. Δεν μπορείς να έχεις απέναντί σου την κατ' εξοχήν εκπρόσωπο του σκυλάδικου, την Πάολα, να δηλώνει «κουμμούνι», όπως είπε χαρακτηριστικά, και απλά να χαμογελάς. Εκτός φυσικά και αν το πιστεύεις. Τότε σίγουρα το πρόβλημα είναι αλλού.

Τέτοιες εκπομπές χρειάζονται χρόνο και πολλή δουλειά για να αποκτήσουν ταυτότητα. Ας ελπίσουμε ότι κάπου θα βρεθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου