Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Προϋπολογισμός με ... αστερίσκους – Σήμερα η κατάθεση από Δεκέμβρη τα νεώτερα

 

 

Προσχέδιο προϋπολογισμού χωρίς όμως τη συμφωνία της τρόικας καταθέτει σήμερα ο υπουργός Οικονομικών και όλα δείχνουν ότι θα πάμε σε συμπληρωματικό προϋπολογισμό όταν υπάρξει συμφωνία που πλέον μετατίθεται για τον επόμενο μήνα με καταληκτική ημερομηνία την 9η Δεκεμβρίου και το eurogroup

Το είχε πει από προχθες το βράδυ ο Γ. Στουρνάρας βγαίνοντας από το Μ. Μαξίμου. Τώρα η προσπάθεια πάει για την 9η Δεκεμβρίου αφού το χάσμα μεταξύ τρόικας και Ελλάδας δεν γεφυρώθηκε.
Τα στελέχη της τρόικας αναχωρούν και είναι άγνωστο πότε θα επιστρέψουν χωρίς να έχει υπάρξει συμφωνία σε κανένα επίπεδο με το υπουργείο Οικονομικών, παρά μόνο κάποια σύγκληση.
Με τους πλειστηριασμούς και την αμυντική βιομηχανία να παραμένουν τα μεγαλύτερα αγκάθια οι τροϊκανοί έφυγαν και άφησαν όλα τα ζητήματα ανοιχτά.
Από δω και πέρα και μέχρι να επιστρέψουν οι επαφές θα γίνονται μέσω τηλεδιάσκεψης, όμως η ελληνική πλευρά ποντάρει πολλά, αν όχι τα πάντα, στην πολιτική διαπραγμάτευση και ειδικά στη στάση του Βερολίνου.
Έτσι η αυριανή συνάντηση Σαμαρά – Μέρκελ θεωρείται κάτι παραπάνω από κρίσιμη και για τις εξελίξεις στο εσωτερικό, όχι μόνο σε επίπεδο μέτρων αλλά και σε πολιτικό επίπεδο καθώς πιθανή σκληρή στάση από το Βερολίνο θα προκαλέσει και πολιτικές εξελίξεις υπό την έννοια ότι θεωρητικά είναι αδύνατο να περάσουν νέα μέτρα από την παρούσα κυβέρνηση...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου