Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Το «σχέδιο σωτηρίας» για το MEGA και οι… θυσίες!



Διαβάστε περισσότερα...


Ιδιαίτερα κρίσιμη αυτή η βδομάδα για τις εξελίξεις και το μέλλον του MEGA με συνεχείς συναντήσεις μεταξύ των μετόχων που σκοπεύουν –αλλά και μπορούν!- να συμμετέχουν στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ώστε την επόμενη βδομάδα, στη Γενική Συνέλευση, να παρουσιάσουν το «σχέδιο σωτηρίας» για τον τηλεοπτικό σταθμό.


Έχοντας φτάσει σε οριακό σημείο διαπραγματεύσεων, για να δεχτούν οι πιστώτριες τράπεζες να ξεκινήσει κύκλος διαπραγματεύσεων για επαναδιαπραγμάτευση του χρέους πρέπει το «σχέδιο σωτηρίας» που θα παρουσιαστεί να διασφαλίζει ότι θα καλύπτονται οι οικονομικές υποχρεώσεις του τηλεοπτικού σταθμού αλλά και η βιωσιμότητά του. Προς το παρόν λοιπόν, σύμφωνα με πηγές, οι τράπεζες σκοπεύουν να «παγώσουν» τις απαιτήσεις τους στο κανάλι της Μεσογείων περιμένοντας να δουν το «σχέδιο σωτηρίας», έχοντας όμως παράλληλα τις εγγυήσεις και διαβεβαιώσεις ότι την επόμενη βδομάδα θα αποφασιστεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 20 εκατομμύρια ευρώ.
Ωστόσο, αν και το ότι εξετάζεται κάποιο «σχέδιο σωτηρίας» δείχνει φως στο τούνελ για τους εκατοντάδες εργαζομένους στο MEGA, οι καλά γνωρίζοντες υποστηρίζουν και επισημαίνουν ότι για την πραγματοποίησή του απαιτούνται… θυσίες! Αυτό γιατί, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές το «σχέδιο σωτηρίας» περιλαμβάνει και περικοπές σε μισθούς και εργαζομένους ώστε να μειωθεί το κόστος λειτουργικότητας του τηλεοπτικού σταθμού. Πάντως, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, τονίζεται ότι οι περικοπές μισθών δεν θα αγγίξουν τα κατώτερα μισθολογικά κλιμάκια, ενώ εξετάζεται ξανά το σχέδιο της εθελουσίας εξόδου από το κανάλι, όπως έχει γίνει και παλαιότερα. Παράλληλα όμως το «σχέδιο σωτηρίας» περιλαμβάνει και επαναδιαπραγμάτευση για τις οφειλές του MEGA προς εταιρείες παραγωγής, ακόμα και όταν αυτές ανήκουν σε μετόχους του τηλεοπτικού σταθμού.
Για το λόγο αυτό μάλιστα φαίνεται ότι αυτές τις μέρες τα οικονομικά στοιχεία του σταθμού εξετάζονται λεπτομερώς από την ομάδα που έχει αναλάβει την παρουσίαση του «σχεδίου σωτηρίας» ώστε στο τέλος της βδομάδας να έχει γίνει αποδεχτό από όλες τις μεριές και στη Γενική Συνέλευση να υπάρξει κοινή γραμμή για να πειστούν οι πιστώτριες τράπεζες να μην προχωρήσουν στο επόμενο βήμα, αναλαμβάνοντας τη διοίκηση του σταθμού με σαφώς πιο δυσάρεστα αποτελέσματα για όλους…!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου