Ο διάλογος που παραθέτω ακούστηκε στο πλατό της εκπομπής «Τα Καρντάσιανς» (ΑΝΤ1). Η Μαρία Μπεκατώρου περιγράφει σκηνή μεταξύ του Γρηγόρη Αρναούτογλου και του Γιάννη Τσιμιτσέλη.
Ακουσε λοιπόν τον ηθοποιό να λέει: «Γρηγόρη, έλα να σ' τη δείξω». Ο ηθοποιός έσπευσε να προσθέσει: «Ναι, αλλά δεν ξέρεις τι έγινε παρακάτω! Του την έδειξα και ήταν μεγάλη». Οι δύο άνδρες και η παρουσιάστρια αναφέρονταν σε φωτογραφίες των παιδιών τους, ωστόσο θεώρησαν χιουμοριστικό να παίξουν με τις λέξεις για να σκανδαλίσουν το τηλεοπτικό κοινό.
Ομολογώ ότι τέτοιου είδους χιούμορ είχα να ακούσω από το σχολείο, όπου στο προαύλιο οι ανώριμοι ακόμη μαθητές προσπαθούσαν να εντυπωσιάσουν, όπως τα περισσότερα παιδιά της ηλικίας τους, με αστεία σοκαριστικά και ταυτόχρονα χυδαία για την ηλικία τους. Οταν τα συγκεκριμένα αστεία ακούγονται από ενηλίκους, μπαμπάδες μάλιστα, που εκτίθενται δημοσίως, γεννάται ένας προβληματισμός. Δεν είναι όμως το μόνο γεγονός που εγείρει ερωτήματα σχετικά με το πώς διαχειρίζονται την έννοια του σεξ τα τηλεοπτικά πρόσωπα. Εδώ και μία εβδομάδα πραγματοποιούνται δημόσιες συζητήσεις για τα sex tapes των επωνύμων («Πρωινό mou», «Δέστε τους», «Νικ ο' κλοκ») και πανελίστριες, όταν δεν επιδεικνύουν το ημίγυμνο μπούστο τους, επιδίδονται σε φιγούρες pole dancing («Το Πρωινό», «Πρωινό mou»).
Τα θέματα αισθητικής (αποτρίχωση, μασάζ), όταν μεταφέρονται στα τηλεοπτικά πλατό, αποκτούν μια χυδαία διάσταση η οποία προσβάλλει και τους παρουσιαστές και τους τηλεθεατές («Το Πρωινό»). Τα πάνελ των εκπομπών θεωρούν εύπεπτη τη θεματολογία με έρευνες για επιμήκυνση πέους, ενώ οι «ερευνητές» των συγκεκριμένων ομάδων καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήματα του τύπου «γιατί οι γυναίκες ουρλιάζουν στο σεξ» ή «τα οφέλη του πρωινού σεξ» (Ελένη).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου