Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Γύρω από την tv:Επιτυχίες σε νέους «κύκλους»!

Μπορεί το «Breaking bad» να έριξε αυλαία (στο εξωτερικό, γιατί στην Ελλάδα θα ξεκινήσει η προβολή του 3ου κύκλου), την ίδια όμως στιγμή πολλά άλλα σίριαλ άρχισαν να προβάλλονται από τα διεθνή δίκτυα με την έναρξη της νέας τηλεοπτικής περιόδου. Πρόκειται για καινούργιες σειρές στις οποίες θα αναφερθούμε εν καιρώ, αλλά και για τους νέους κύκλους αγαπημένων παραγωγών.

Ορισμένες από τις οποίες δεν κατάφεραν, όπως φαίνεται από τα πρώτα σχόλια, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, με μεγαλύτερη α
πογοήτευση τον τέταρτο κύκλο του «Downton Αbbey». Η σειρά του ITV επέστρεψε για να επιβεβαιώσει ότι η έμπνευση των σεναριογράφων της έχει στερέψει. Μια μάλλον δυσάρεστη αίσθηση άφησαν και τα πρώτα επεισόδια του τέταρτου κύκλου του «Homeland» (στην Ελλάδα βλέπουμε τoν πρώτο κύκλο), με την κεντρική ιστορία να έχει χάσει το νεύρο της, με τους σεναριογράφους να πελαγοδρομούν, να στήνουν παράλληλες ιστορίες που δεν έχουν ενδιαφέρον και να καταφεύγουν σε υπερβολές. Αν όμως το αποτέλεσμα είναι κατώτερο των προσδοκιών, οι θεατές έχουν αυξηθεί. Ετσι η βραβευμένη με ΕΜΜΥ σειρά, σύμφωνα με ανακοίνωση του τηλεοπτικού δικτύου Showtime που την προβάλλει, θα έχει και τέταρτο κύκλο!

Τέταρτος κύκλος εφέτος για το «Walking dead», το οποίο συνεχίζει να τρομάζει το διεθνές κοινό με τα ανθρωποφάγα ζόμπι του και με την πρωτοφανή για τα τηλεοπτικά χρονικά βία του. Μάλιστα, το AMC ανακοίνωσε την παραγωγή μιας άλλης σειράς με το ίδιο θέμα (τον αγώνα για την επιβίωση σε έναν κόσμο που έχει καταληφθεί από τους ζωντανούς-νεκρούς) αλλά με διαφορετικούς ήρωες, η οποία θα αρχίσει να προβάλλεται μέσα στο 2015.

Εξίσου τρομακτικό (αν όχι τρομακτικότερο) με το «Walking dead» το «American Horror Story» προβάλλεται για τρίτη συνεχή χρονιά και ξεχωρίζει ως ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σίριαλ των τελευταίων ετών. Αυτή τη φορά θέμα του είναι η μαγεία (από τη σκοτεινή - δραματική αλλά και από τη χιουμοριστική πλευρά της), την οποία ασκεί με μεγάλη μαεστρία η Τζέσικα Λανγκ, έχοντας στο πλευρό της την επίσης θαυμάσια Κάθι Μπέιτς.

Σε διαφορετικό κλίμα, με ζητούμενο το γέλιο και τη σάτιρα της σύγχρονης Αμερικής, οι νέοι κύκλοι των «Modern family» και «Two men and a half», ενώ το «How I met your mother» οδεύει προς το φινάλε του (τον Ιανουάριο του 2014), κουρασμένο πλέον και άνευρο. Υψηλό το επίπεδο και στον δεύτερο κύκλο του «Newsroom», με θέμα τη (δύσκολη) καθημερινότητα σε έναν ειδησεογραφικό τηλεοπτικό σταθμό (ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες και αυτή τη στιγμή ετοιμάζεται ο τρίτος κύκλος), πάντα αξιοπρεπές το περιπετειώδες «Revolution», ενώ με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η πρεμιέρα του τρίτου κύκλου των τολμηρών «Girls» της Λένα Ντάνχαμ στις 12 Ιανουαρίου 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου