Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Το ξέσπασμα του Ζαγοράκη: "Τους διέψευσε όλους αυτή η ομάδα και μπράβο στα παιδιά! Εχουν άντερα"

 

 

"Η Εθνική ομάδα γράφει ιστορία στο μουντιάλ της Βραζιλίας, θέλει άντερα αυτό κάνουν παρά την κριτική που δέχθηκαν οι παίκτες" λέει o Θοδωρής Ζαγοράκης. Διαβάστε όλη τη συνέντευξη του πρωταθλητή Ευρώπης και πρώην αρχηγού της Εθνικής Ελλάδος....

Ολη η Ελλάδα μια αγκαλιά...όλη η Ελλάδα μια γιορτή!

Η χαρά που προσέφερε απλόχερα η Εθνική μας ομάδα, η περηφάνεια, η ανάταση, είναι δώρα που όλοι τα έχουμε τόσο πολύ ανάγκη στα πέτρινα χρόνια που ζούμε. Ναι, για μια μέρα έστω, ας το απολαύσουμε!


Το ξέσπασμα του Θοδωρή Ζαγοράκη σε όσους κάνουν κακοπροαίρετη κριτική στην Εθνική



Oπως δήλωσε στο Newsit ο πρώην αρχηγός της Εθνικής Ομάδας Θοδωρής Ζαγοράκης "τα συναισθήματα μου δεν περιγράφονται, είναι αυθόρμητα, βγαίνουν από κάποιον Ελληνα ο οποίος όπως και εσείς. Το βασικότερο απ΄όλα, επειδή μπορώ να γνωρίζω από αποδυτήρια ή από ψυχολογία των παικτών, των παιδιών που βρίσκονται εκεί, καταλαβαίνω οτι και αυτοί, αυτές τις μέρες που περάσανε, ειδικά μετά το πρώτο παιχνίδι, εισπράττανε το τι λεγόταν και το τι είχε ειπωθεί.

Δεν πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει αυτό το πράγμα και να επικεντρωθούμε στο στόχο και μετά το αποτέλεσμα να κρίνουμε; Επειδή το έχω βιώσει το λέω αυτό. Ξαφνικά τώρα τι έγινε; Τα παιδιά είναι ήρωες; Δεν ήταν και πριν; Το οτι πήραν την Ελλάδα και την πήγαν στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλου δεν είναι επιτυχία αυτό; Γιατί να τα ισοπεδώνουμε όλα;

Η κριτική είναι καλό πράγμα και πρέπει να γίνεται, εγώ δε μιλάω για την καλοπροαίρετη κριτική, μιλάω για την κριτική που αφήνει αιχμές από πίσω με διάφορα υποννοούμενα, αυτό δεν το ανέχομαι, δεν το ανέχεται κανείς μας έτσι; Η κριτική είναι καλή και σε κάνει και καλύτερο".

"Ο Σαμαράς και όλοι οι παίκτες έχουν άντερα"



Στο ερώτημα πως βίωσε ο ίδιος την επιτυχία της εθνικής μας χθες βράδυ ο πρωταθλητής Ευρώπης απάντησε "ήταν κάτι πολύ ωραίο. Ειδικά στο τέλος και συγχαρητήρια στον Γιώργο Σαμαρά γιατί εκείνη την ώρα δεν είναι ευκολο πράγμα, πενάλτι - πενάλτι αλλά δεν είναι εύκολο πράγμα. Στο 92 τελειώνει το ματς, πας της χώρα σου, την ομάδα σου στους 16 του παγκοσμίου κυπέλλου, ποδοσφαιρικά να το πω, θέλει άντερα έτσι; Τι να σας πω; Οικογενειακώς πανηγυρίσαμε, είναι ωραίες καταστάσεις αυτές.

Μετά που τελειώνει ένα παιχνίδι και έχεις τεράστια επιτυχία, κάποια πράγματα βγαίνουν αυθορμητα. Για εμένα προσωπικά είναι πιο εύκολο, όταν είσαι εκεί και βιώνεις κάποιες καταστάσεις άμεσα, είναι διαφορετικά τα πράγματα. Τώρα μπορώ να καταλάβω την ψυχολογία των παιδιών που είναι εκεί, δεν έχουν ακόμη συνειδοτοποιήσει τι έχει γίνει.

Αν αναλογιστούμε τι έχει γίνει και ποιες χώρες έμειναν έξω, εκεί θα καταλάβουμε το μέγεθος της επιτυχίας που εχει κάνει η εθνική ομάδα μέχρι τώρα, γιατί έπεται και συνέχεια. Γι΄αυτό έλεγα και πριν οτι την κριτική την δέχομαι, δεν δέχομαι την κακοπροαίρετη κριτική που αφήνει υποννοούμενα του τύπου να βάλουμε μέσα στην ίδια την ομάδα αγκάθια. Αυτό δε δέχομαι και αυτο προσπάθησε να γίνει τις προηγούμενες ημέρες. Τους διέψευσε όλους αυτή η ομάδα και μπράβο στα παιδιά!

"Η Εθνική ομάδα γράφει ιστορία στη Βραζιλία - Ευχαριστούμε τους παίκτες για αυτά που ζούμε"



Ρωτήσαμε τον Θοδωρή Ζαγοράκη τι θα έλεγε στους παίκτες της εθνικής μας και μας είπε "οτι είχα να πω, το είπα στα παιδιά, δεν χρειάζεται να τα λέμε και στον αέρα αυτά. Εχω συχνή επικοινωνία με τα παιδιά γιατί την αγαπάω την ομάδα, όπως την αγαπάνε και όλοι οι Ελληνες. Εχει δώσει χαρές, θα δώσει χαρές, είναι στα τελικά του παγκοσμίου κυπέλλου, ειναι τεράστια επιτυχία από την πρώτη μέρα που η Ελλάδα βρισκεται στη Βραζιλία. Τι άλλο μπορούμε να θέλουμε; Και έχει μόνο βρισκόμαστε εκεί αλλά στεκόμαστε και επάξια ανάμεσα σε τεράστιες δυνάμεις του ποδοσφαίρου.

Η Ελλάδα έχει αποδείξει ότι έχει ψυχή, δεν το βλέπετε; Τι άλλο να πούμε εμείς μετά τη χθεσινή εμφάνιση; Είναι τεράστια υπόθεση".

Οσο για το αν έχει πρόβλεψη για το παιχνίδι της Κυριακής με την Κόστα Ρίκα ο Θοδωρής Ζαγοράκης απάντησε με νόημα "τι πρόβλεψη; Θα μιλήσουμε την Δευτέρα τα ξημερώματα. Τους ευχαριστούμε πολύ για αυτά που ζούμε!

Οσο το παιδιά αγωνίζονται την θετική ενέργεια που εμείς βγάζουμε την εισπράττουν και φάνηκε χθες αυτό. Αν δείτε τις αντιδράσεις όλων των παιδιών εκεί, φαινόταν αυτό. Η Εθνική γράφει κάθε φορά ιστορία, οταν βρίσκεται σε τελικές φάσεις είτε παγκόσμιο κύπελλο είτε Euro, είναι ιστορία αυτό, μη το αμελούμε και νομίζουμε οτι είναι κάτι εύκολο. Είναι μεγάλη υποθεση που η Ελλάδα μας βρίσκεται σε τελικές φάσεις, δεν είναι εύκολο πράγμα.

Τη χαρά που δίνει η ομάδα στον κόσμο τη χρειαζόμαστε και είναι μικρογραφία της κοινωνίας μας η ομάδα. Βλέπετε στα δύσκολα τα καταφέρνουμε, όταν συσπειρωνόμαστε εμείς πετυχαίνουμε" είπε τέλος ο Θοδωρής Ζαγοράκης.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ 

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου