Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Γυαλιά καρφιά το τμήμα Γεωτεχνικής του Πολυτεχνείου – Βανδαλισμούς καταγγέλλει καθηγητής του ΕΜΠ

 

 

- "Πόλεμος" σε εξέλιξη στο Πολυτεχνείο
- Άγνωστοι βανδάλισαν τα ξημερώματα το τμήμα Γεωτεχνικής στη σχολή Πολιτικών Μηχανικών
- Στη δημοσιότητα φωτογραφίες και video από τις κατεστραμμένες αίθουσες
- "Πηδάμε τα κάγκελα για να μπούμε στη σχολή! Θέλουν να μας περάσουν κλίμα τρομοκρατίας", λέει στο NewsIt καθηγητής του ΕΜΠ
- Μήνυση κατ' αγνώστων καταθέτει ο πρόεδρος της σχολής
- Κλειστό για τρίτη εβδομάδα το ΕΜΠ λόγω απεργίας των διοικητικών
- Εισαγγελική παρέμβαση για τον αποκλεισμό της εισόδου του Πολυτεχνείου

Εικόνες καταστροφής αντίκρισαν όσοι βρέθηκαν το πρωί της Τετάρτης στη τμήμα Γεωτεχνικής της σχολής πολιτικών μηχανικών του Πολυτεχνείου, όπου συνεχίζεται η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων και το εξάμηνο για τους φοιτητές κινδυνεύει να χαθεί οριστικά....

Όπως καταγγέλλει στο NewsIt ο καθηγητής του ΕΜΠ, Γιώργος Γκαζέτας, οι βανδαλισμοί έγιναν από τις 21:30 το βράδυ της Τρίτης μέχρι σήμερα το πρωί που πήγε η καθαρίστρια και αντίκρισε ένα... χάος.





Εκείνη ήταν που ειδοποίησε τον πρύτανη και τους καθηγητές. Ο πρόεδρος της Σχολής, μάλιστα, καταθέτει μήνυση κατ’ αγνώστων.

Όταν ο πρόεδρος και καθηγητές βρέθηκαν στη σχολή αντίκρισαν κατεβασμένες σιδεριές, παραβιασμένες πόρτες, κατεστραμμένους υπολογιστές και τζάμια σπασμένα. Μάλιστα, έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες αλλά και video από τις καταστροφές.






«Για μένα, το πιο σημαντικό δεν είναι μόνο το κόστος των ζημιών αλλά το κλίμα τρομοκρατίας που θέλουν να μας περάσουν» είπε στο NewsIt ο κ. Γκαζέτας, καθηγητής του τμήματος τα τελευταία 35 χρόνια. «Είναι βαθιά αντιδημοκρατικο να απαγορεύουν σε εμένα και τους φοιτητές που θέλουμε, να μπούμε μέσα».




Ο ίδιος καταγγέλλει πως κατά τη διάρκεια της απεργίας στο ΕΜΠ, καθηγητές και φοιτητές αναγκάστηκαν να πηδήξουν κάγκελα για να μπουν στη σχολή από τις πλαϊνές εισόδους, αφού από τις κύριες που είχε απαγορευτεί.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟ NEWSIT Ο Γ. ΓΚΑΖΕΤΑΣ





Έρευνα της εισαγγελίας


Εντολή για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με τη λειτουργία του Ε.Μ. Πολυτεχνείου διέταξε η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτα Φάκου.

Η εισαγγελική παρέμβαση αφορά δημοσιεύματα στον Τύπο σύμφωνα με τα οποία παραμένει κλειστή η είσοδος του πανεπιστημίου και παρεμποδίζονται όσοι επιχειρούν να εισέλθουν στους χώρους του.

Η έρευνα θα διενεργηθεί από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπύρο Παππά ο οποίος έχει εντολή να διακριβώσει αν στην υπόθεση του Πολυτεχνείου προκύπτει η διάπραξη αδικημάτων και ειδικότερα του αδικήματος της παράνομης βίας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ - ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ 


newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου