Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Μπέτελ: Απομ�νωμένος πολιτικός ο Νικολόπουλος




Χαμός στο Twitter!


«Τέλειες οι σχέσεις μου με Σαμαρά» λέει σε νέο tweet του ο  πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου - Και όμως ο Ξαβιέ Μπέτελ γνωρίζει ελληνικά αφού έχει σπουδάσει στο Αριστοτέλειο - Ολο το χρονικό της απίστευτης στιχομυθίας - Επιμένει ο Νικολόπουλος με νέα tweets

Η κόντρα που έχει ξεσπάσει μέσω διαδικτύου ανάμεσα στον ανεξάρτητο βουλευτή Αχαΐας Νίκο Νικολόπουλο και τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπέτελ δείχνει να μην έχει τέλος!

Ο Νίκος Νικολόπουλος χλεύασε χθες τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου για τις σεξουαλικές του προτιμήσεις, χρησιμοποιώντας υβριστικό χαρακτηρισμό, με τον κ. Μπέτελ να του απαντά ειρωνικά μέσω twitter: «Γεια σου, άκουσα ότι θες να μου πεις κάτι, αλλά δεν μιλάω ελληνικά. Συγγνώμη». Το υβριστικό σχόλιο του Έλληνα πολιτικού προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στα κοινωνικά δίκτυα.



Αργότερα χθες το απόγευμα, ξανά μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter ο Ξαβιέ Μπέτελ σχολίασε: «Οι σχέσεις μεταξύ της Ελλάδας και του Λουξεμβούργου και η σχέση μου με τον Έλληνα πρωθυπουργό είναι τέλειες, και δεν θα επηρεαστούν από τα σχόλια ενός απομονωμένου πολιτικού».


Κάπου εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Μπέτελ σπούδασε Ναυτικό και Εκκλησιαστικό Δίκαιο στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, γεγονός που αποδεικνύει ότι ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά την ελληνική γλώσσα.

Ωστόσο, ο κ. Νικολόπουλος στις 02.00 τα ξημερώματα της Παρασκευής απάντησε εκ νέου στο Λουξεμβούργιο πρωθυπουργό, μην αφήνοντας την κόντρα να καταλαγιάσει. Μάλιστα, ο ανεξάρτητος βουλευτής, επανήλθε με νέο tweet, στο οποίο έγραφε: «Είναι δυνατόν να έχει τόσην απύθμενη και γελοία θρασύτητα; Εμείς πιστεύουμε στο ΠΑΤΡΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ! Υπάρχει κανείς που να ντρέπεται;;» ρωτούσε ρητορικά ο κ. Νικολόπουλος, απευθυνόμενος -προφανώς- στους followers του.



Επιπλέον, λίγα λεπτά αργότερα, επέστρεψε για να προσθέσει (με νέο tweet): «Η πλειοψηφία όσων εχουν τη γνωστή ιδιαιτερότητα εχουν ΜΑΙΜΟΥ ΠΡΟΦΙΛ. Μάλλον θα ντρέπονται να πουν αυτο που με την ανωνυμία τους κρύβουν».




Το χρονικό της κόντρας


Παραλίγο να δημιουργήσει διπλωματικό επεισόδιο σε βάρος του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος.

Όλα ξεκίνησαν με την αντίδραση του κυρίου Νικολόπουλου, ο οποίος είναι και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος ανατροπής, στις διατάξεις του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Κατά τον κύριο Νικολόπουλο οι διατάξεις του νομοσχεδίου βάζουν «μπουρλότο στην οικογένεια», επιχειρούν «να επιβάλλουν δια της βίας την κοινωνική αποδοχή της ανωμαλίας» καθώς «οι αναφορές τύπου Μητέρα, Πατέρας, Αγόρι, Κορίτσι, κλπ. θα χαρακτηρίζονται ρατσιστικές και θα τιμωρούνται αυστηρά από το Νόμο«.

Για να ενισχύσει το επιχείρημά του, μάλιστα, ενέπλεξε τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούρου Ξαβιέρ Μπέτελ γράφοντας στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter: «ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ-ΚΡΑΤΩΝ, ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ .... ΠΟΥΣΤΑΡΙΩΝ !!!Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου αρραβωνιάστηκε με τον αγαπημένο του !!».




Ωστόσο, ο κ. Νικολόπουλος με νέο tweet του έσπευσε να απαντήσει σε όλους τους... κακοπροαίρετους που τον κατηγόρησαν για «ρατσισμό», λέγοντας πως η ανάρτηση στο Twitter δεν ήταν δική του, αλλά έκανε αναδημοσίευση την ανάρτηση κάποιου άλλου, («την αντιγράψαμε» αναφέρει χαρακτηριστικά), τον οποίο μάλιστα δεν διστάζει να κατονομάσει, αποκαλύπτοντας πως είναι ο κ. Κυριάκος Τόμπρας.

Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου πρόσφατα σε συνέντευξή του αποκάλυψε πως ο σύντροφός του, του έκανε πρόταση γάμου και εκείνος είπε το μεγάλο «ναι». Ο Ξαβιέ Μπέτελ έχει από το 2010 σχέση με τον Βέλγο αρχιτέκτονα Γκοτιέ Ντεστενέ και λίαν συντόμως οι δυο τους θα ενωθούν και με τα δεσμά του γάμου.

Η συγκεκριμένη ανάρτηση προκάλεσε σάλο ανάμεσα στους χρήστες του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης που άρχισαν να «βομβαρδίζουν» τον κ. Νικολόπουλο με τα σχόλια τους ζητώντας του εξηγήσεις για τους χαρακτηρισμούς αυτούς.

Κάπως έτσι, λοιπόν, όλη η ιστορία έφτασε στα αυτιά του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου, ο οποίος επέλεξε να απαντήσει με άκρως ειρωνικό τρόπο και κάνοντας mention τον κ. Νικολόπουλο. Στην απάντησή του ο κ. Μπέτελ γράφει ότι «άκουσα πως θέλεις να μου πεις κάτι αλλά δεν μιλάω ελληνικά. Συγγνώμη».

1 σχόλιο:

  1. Διαβάζοντας σήμερα την ανάρτηση σας θα ήθελα να σας πω ότι με τον Πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου "συναντηθήκαμε" στο διαδίκτυο όχι υπό τις καλύτερες συνθήκες. Αλλά μέσα από την ελευθεριότητα με την οποία είθισται πλέον ο λόγος στα social media που έκανε και μένα να χρησιμοποιήσω αυτό τον ακραίο χαρακτηρισμό αλλά ουδέν κακόν αμιεγές καλού. Επιτέλους "άνοιξε" η συζήτηση και ευτυχώς η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων δεν θέλει να εξαπλωθεί ως παιδικό πρότυπου η περίπτωση του Σαβιέ Μπετέλ. Τον κάλεσαν οι νέοι του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος να έρθει στην Αθήνα, σε ημερίδα που θα διοργανώσουν ως εισηγητής. Εκεί ελεύθερα, δημοκρατικά και ανοιχτά να καταθέσει τις απόψεις του, ως πολιτικός, ως νομικός και ως μεταπτυχιακός του Εκκλησιαστικού Δικαίου (ΑΠΘ) αλά και να ακούσει τις δικές μας.Νίκος Νικολόπουλος (πρόεδρος ΧΡΙ.Κ.Α.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή