Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Δημοσκόπηση για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας

 

 

Νέα δεδομένα δημιουργεί η νέα δημοσκόπηση της εφημερίδας Παραπολιτικά για τη μάχη για την προεδρική εκλογή, που διενήργησε η εταιρεία Metron Analysis....

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης το 54% των πολιτών προτιμά να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, κάτι που σημαίνει πως δεν επιθυμούν πρόωρες εκλογές, ενώ το 41% ζητούν πρόωρες εκλογές.

Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών σε ποσοστό 84% επιθυμούν έξοδο από την κρίση και αλλαγή του πολιτικού συστήματος, από τους ψηφοφόρους όλων των κομμάτων.

Αναφορικά με το έργο της κυβέρνησης, το 68% των πολιτών το κρίνουν αρνητικά, ενώ το 26% έχουν θετική γνώμη, ενώ αντίστοιχα ποσοστά κρίνουν αρνητικά σε ποσοστό 68% το έργο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μόλις 22% έχουν θετική γνώμη για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Για την οικονομία μόνο το 25% των πολιτών θεωρούν πως το επόμενο χρόνο θα βελτιωθεί, ενώ το 44% εμφανίζονται πιο απαισιόδοξοι και θεωρούν πως η κατάσταση στην οικονονμία θα είναι χειρότερη.

Αναφορικά με το χρέος, οι πολίτες δείχνουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον τρόπο που μπορεί να χειριστεί το θέμα ο Αντώνης Σαμαράς σε ποσοστό 38%, ενώ το 25% εκτιμά πως ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να το διαχειριστεί καλύτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου