Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Κύπρος: Σε μπλεξίματα ο Σάκης Ρουβάς – Εξετάζεται η αυθεντικότητα επιστολής του για την περιβόητη συναυλία

 

 Σύμφωνα με πληροφορίες, στο μικροσκόπιο της αστυνομίας Κύπρου τώρα βρίσκεται η αυθεντικότητα της επιστολής της εταιρείες του Σάκη Ρουβά, στην οποία γινόταν λόγος για την περιοδεία του Καλλιτέχνη σε όλη την Ελλάδα.


Στην πρίζα βρίσκονται τρία κλιμάκια ανακριτών του ΤΑΕ Πάφου, συνεχίζοντας πυρετωδώς τις έρευνες προκειμένου να ολοκληρώσουν τις υποθέσεις των απειλητικών μηνυμάτων σε σχέση με το θέμα της Aristo, της συναυλίας του Σάκη Ρουβά και του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Πάφου.

Σύμφωνα με πληροφορίες , σημείο αιχμής για την αστυνομία είναι η εξακρίβωση κατά πόσο είναι αυθεντική ή όχι επιστολή από την Ελλάδα η οποία παρουσιάστηκε στο δημοτικό συμβούλιο τον περασμένο Μάιο, ότι προερχόταν από την εταιρεία Universal Music Company του Σάκη Ρουβά.

Στην επιστολή γινότανε λόγος για περιοδεία του Σάκη Ρουβά σε πολλές πόλεις της Ελλάδας για συναυλία με κύριο στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για ενίσχυση της Τράπεζας Δοτών Μυελού των Οστών, με αποτέλεσμα να πεισθεί το δημοτικό συμβούλιο να τους απαλλάξει από το φόρο θεάματος.

Η αστυνομία ολοκληρώνει σε μερικές ημέρες τη λήψη καταθέσεων ενώ καταθέσεις έχουν ληφθεί πέραν των υπαλλήλων και των διάφορων επιτροπών του Δήμου και από επιχειρηματίες οι οποίοι χορήγησαν οικονομικά τη συναυλία.

Ένα βήμα πριν από την ολοκλήρωση της βρίσκεται και η υπόθεση των απειλητικών sms στην οποία κύριοι ύποπτοι θεωρούνται από την αστυνομία, ο δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας και η έκτακτη υπάλληλος Μαρία Σολομωνίδου.

Στο μεταξύ η αστυνομία αναμένεται να παραλάβει από τις τράπεζες τις καταστάσεις και από το κτηματολόγιο τα περιουσιακά στοιχεία του Σάββα Βέργα, ώστε να διαφανεί κατά πόσο υπήρχε οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα ή συναλλαγή.

Στο μεταξύ το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε σήμερα να ορίσει δικηγόρο από κατάλογο που απέστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογός ως ερευνώντας λειτουργό για να διενεργήσει πειθαρχική έρευνα εις βάρος της Μαρίας Σολομωνίδου.

Καταγγελίες για Αποχευτικό Συμβούλιο 


Στην κορύφωση τους βρίσκονται και οι έρευνες για το συμβούλιο αποχετεύσεων με την αστυνομία να κατέχει μεγάλο όγκο στοιχείων από τα συμβόλαια της δεύτερη φάσης πραγματοποιώντας καταθέσεις από συμβούλους και λειτουργούς του οργανισμού.

Τα δύο κύρια ζητήματα που εξετάζονται είναι η επέκταση χωρίς προσφορές του συμβολαίου Β’ που κάλυψε το Δήμο Γεροσκήπου και οι υπέρ πληρωμές εργολάβων μέσω διατακτικών οι οποίες σε κάποιες περιπτώσεις δεν έχουν περάσει από το συμβούλιο του ΣΑΛΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου