Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Tα "κόλπα" της Εφορίας για να μας "πιάσουν" - Ποιοί εργαζόμενοι μπαίνουν στο στόχαστρο και με ποια κριτήρια θα ελέγχονται

 

 

 

- Η Τρόικα ζητά φορολογικούς ελέγχους σε γιατρούς, δικηγόρους και ελεύθερους επαγγελματίες
- Στο μικροσκόπιο της Εφορίας αγορές, πωλήσεις και περιουσιακά στοιχεία
- Οι δανειστές ζητούν να ενισχυθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί με προσλήψεις ελεγκτών
- Διαβάστε αναλυτικά τι συστήνει η Τρόικα στις αρμόδιες υπηρεσίες

Γιατροί, δικηγόροι και ελεύθεροι επαγγελματίες με υψηλά εισοδήματα θα είναι οι μεγάλοι στόχοι για φορολογικούς ελέγχους. Αυτό ζητά η τρόικα, κατά την πέμπτη αξιολόγηση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία της για την είσπραξη των χρεών προς το Δημόσιο και των προστίμων που έχουν επιβληθεί.

Παράλληλα απαιτεί –σε έκθεση που δημοσιεύει η Καθημερινή- να ενισχυθεί η μονάδα που διενεργεί τους ελέγχους σε φορολογούμενους με μεγάλη περιουσία, να λειτουργήσει άμεσα και να αυτοματοποιηθεί το σύστημα ειδοποίησης των οφειλετών του Δημοσίου.



Η τρόικα συστήνει στις αρμόδιες υπηρεσίες:

1. Να ελέγχονται οι γιατροί και οι δικηγόροι και άλλοι ελεύθεροι επαγγελματίες με κριτήριο τις αγορές και πωλήσεις που πραγματοποιούν, καθώς και τα περιουσιακά τους στοιχεία.

2. Να ενισχυθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί με προσλήψεις ελεγκτών. Παράλληλα η τρόικα υπενθυμίζει ότι είχαν προκηρυχθεί 4.091 θέσεις ελεγκτών, αλλά τελικά μόνο 2.520 αιτήσεςι υποβλήθηκαν.

3. Το σύστημα αυτόματης ειδοποίησης των οφειλετών να τεθεί σε μερική λειτουργία από τα τέλη του μήνα με τη χρήση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την αποστολή ειδοποιήσεων στους οφειλέτες.

4. Η Επιχειρησιακή Μονάδα Είσπραξης Μεγάλων Οφειλετών να έχει όλες τις απαραίτητες διοικητικές και νομικές αρμοδιότητες για την είσπραξη μεγάλων φορολογικών οφειλών.

5. Να αυτοματοποιηθεί πλήρως ο εντοπισμός των μεγάλων οφειλετών σε πραγματικό χρόνο.

6. Να επισπευστούν τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου