Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Υπουργός Εθνικής Άμυνας ο Πάνος Καμμένος

 

 

Τι περιλαμβάνει η συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για κυβέρνηση συνεργασίας

 

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων φέρεται να διασφάλισε και θέσεις υφυπουργών για ορισμένους εκ των συνεργατών του - Ολιγομελές το κυβερνητικό σχήμα, συμφωνία και για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ανάμεσα στα δύο κόμματα

Το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας αναλαμβάνει ο κ. Πάνος Καμμένος, όπως συμφωνήθηκε κατά την πρωινή συνάντηση που είχε με το νέο πρωθυπουργό της χώρας, Αλέξη Τσίπρα, στη διάρκεια της οποίας «έκλεισε» και η συμφωνία τους για τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας.



Ουσιαστικά, η ανάληψη καθηκόντων υπουργού Εθνικής Άμυνας από τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος δεν θα βρεθεί και στη θέση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης -ακούγεται το όνομα του Γιάννη Δραγασάκη- επισφραγίζει τη συμφωνία της μετεκλογικής, κυβερνητικής συνεργασίας μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Ανάμεσα στις φήμες που είχαν διαρρεύσει, δίχως ωστόσο να επιβεβαιωθούν, ήταν και η συγκρότηση υπερ-υπουργείου Ασφαλείας, για το οποίο προοριζόταν ο Πάνος Καμμένος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, εκτός της υπουργοποίησης του κ. Καμμένου, η συμφωνία των δύο κομμάτων προβλέπει και την ανάληψη θέσεων υφυπουργών για ορισμένους εκ των συνεργατών του προέδρου των ΑΝΕΛ.

Σύμφωνα με πηγές των Ανεξάρτητων Ελλήνων, άμεση προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης θα είναι η διαχείριση του ζητήματος του χρέους.

Οι ίδιες πηγές έκαναν λόγο για «μικρό υπουργικό συμβούλιο με δέκα υπουργούς, λίγους αναπληρωτές υπουργούς και υφυπουργούς», το οποίο θα συνεδριάζει συχνά.

Επίσης, επισήμαναν ότι ο κ. Καμμένος έκανε τη δήλωση για ψήφο εμπιστοσύνης στον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να μην είναι ακυβέρνητη η χώρα και πρόσθεσαν ότι η βάση της συμφωνίας των ΑΝΕΛ και του ΣΥΡΙΖΑ είναι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, οι ίδιες πηγές τόνισαν ότι «έχει κλείσει το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, όπου φαίνεται ότι υπάρχει συμφωνία», πως «οι κόκκινες γραμμές των ΑΝΕΛ για τα εθνικά θέματα θα γίνουν σεβαστές» και ότι «υπάρχει καλή προσωπική χημεία μεταξύ Τσίπρα και Καμμένου και σχέσεις εμπιστοσύνης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου