Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Βροχές και χιονοπτώσεις αναμένονται το Σάββατο – Χιόνια και στην Πάρνηθα!

 

 

Τοπικές βροχές κατά περιόδους στην Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη με χιονοπτώσεις στα ορεινά κυρίως της Κρήτης, αναμένονται το Σάββατο.

Στην υπόλοιπη χώρα, θα αναπτυχθούν τοπικές ομίχλες το πρωί, ενώ στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί παγετός, που στα βόρεια θα είναι ισχυρός.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Γενικά αίθριος ο καιρός, λίγες τοπικές νεφώσεις στη Θράκη. Άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ, και στα ανατολικά βορειοανατολικού 4 με 5 μποφόρ.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Γενικά αίθριος ο καιρός, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Στην ανατολική Στερεά, τις Σποράδες και την Εύβοια θα αναπτυχθούν νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο και ασθενείς χιονοπτώσεις στα οεινά της Κρήτης. Άνεμοι βόρειοι, 5 με 7 μποφόρ.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών ή χιονόνερου, κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ
Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες με πιθανότητα για πρόσκαιρες ασθενείς βροχές κυρίως στα βόρεια και ανατολικά και λίγα χιόνια στην Πάρνηθα. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 10 βαθμούς, αλλά στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι και πρόσκαιρα τοπικά ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, με σταδιακή περαιτέρω εξασθένηση.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις και η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Τις πρωινές ώρες θα εκδηλωθεί παγετός, ενώ το μεσημέρι η θερμοκρασία θα φτάσει στους 8 με 9 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν, από νότιες κυρίως διευθύνσεις, ασθενείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου