Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Πανούσης «αδειάζει» Βαλαβάνη: Δεν παρακολουθούμε κανένα, δεν μπλεκόμαστε σε παιχνίδια εντυπώσεων



Με ειρωνική διάθεση η απάντηση του υπ. Προστασίας του Πολίτη


Μετά τα όσα υποστήριξε η τέως υπουργός ότι την παρακολουθούσαν από «βαλιτσάκια» της ΕΥΠ που έχουν χαθεί - Την καλεί αν έχει στοιχεία «στο πλαίσιο οποιασδήποτε υπερασπιστικής γραμμής» να απευθυνθεί στις αρμόδιες αρχές

Σε μεγαλοπρεπές «άδειασμα» της Νάντιας Βαλαβάνη προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης μετά την προσπάθεια της τέως υπουργού Οικονομικών να υπερασπιστεί την ανάληψη των 100.000 ευρώ - όπως λέει σήμερα - από τη μητέρα της λίγες ημέρες πριν επιβληθούν τα capital controls.



Η κυρία Βαλαβάνη μιλώντας το πρωί της Τρίτης στο MEGA ζητώντας άρση του τηλεφωνικού της απορρήττου εμφανίστηκε σίγουρη ότι «με ακούνε βαλιτσάκια από τότε που έγινα υπουργός» ενώ πέταξε και τη «βόμβα» ότι λείπουν «βαλιτσάκια» με σούπερ-κοριούς της ΕΥΠ όταν έγινε η καταμέτρηση κατά την ανάληψη των καθηκόντων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Όταν, βέβαια, ρωτήθηκε για την απουσία του εξοπλισμού αυτού είπε ότι το άκουσε ως στέλεχος της κυβέρνησης χωρίς να μπορεί να προσθέσει τίποτα περισσότερο.

Οι αναφορές αυτές προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση του Γιάννη Πανούση και του διοικητή της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη που εκφράστηκε με επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Σε αυτή αφού «καρφώνουν» την Νάντια Βαλαβάνη ότι ως υπουργός «όφειλε να γνωρίζει ότι κανείς από το επίσημο Κράτος δεν παρακολουθεί Έλληνες πολιτικούς ή πολίτες για μη-τρομοκρατικές ή εγκληματικές δραστηριότητες» ξεκαθαρίζουν εμφατικά ότι τόσο ο αναπληρωτής υπουργός όσο και ο διοικητής της ΕΥΠ «ενεργούν με βάση το Σύνταγμα και τους νόμους του Κράτους και δεν αναμιγνύονται σε πολιτικά παιχνίδια εντυπώσεων».

Με εμφανώς ειρωνική διάθεση, δε, καλούν την κυρία Βαλαβάνη «στο πλαίσιο οποιασδήποτε υπερασπιστικής γραμμής» αν έχει στοιχεία υποκλοπής τηλεφωνικών της συνομιλιών ως υπουργού να απευθυνθεί στις αρμόδιες αρχές για να διερευνυθούν οι καταγγελίες της.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ως εξής:

Η κυρία Βαλαβάνη, ως Υπουργός, όφειλε να γνωρίζει ότι κανείς από το επίσημο Κράτος δεν παρακολουθεί Έλληνες πολιτικούς ή πολίτες για μη-τρομοκρατικές ή εγκληματικές δραστηριότητες. Όφειλε επίσης να γνωρίζει ότι τόσο ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, όσο και ο Διοικητής της Ε.Υ.Π. ενεργούν με βάση το Σύνταγμα και τους νόμους του Κράτους και δεν αναμιγνύονται σε πολιτικά παιχνίδια εντυπώσεων.

Εάν παρά ταύτα και στο πλαίσιο οποιασδήποτε υπερασπιστικής γραμμής η κυρία Βαλαβάνη έχει στοιχεία υποκλοπής τηλεφωνικών της συνομιλιών ως Υπουργού συνιστάται να απευθυνθεί στις αρμόδιες Ανεξάρτητες Αρχές (Ε.Ε.Τ.Τ., Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών κλπ.) προκειμένου να εξετασθούν οι καταγγελίες της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου